Hund blöjor för inkontinens

Hund blöjor för inkontinens


Hundar kan uppleva inkontinens efter operationen, när de åldras, som en följd av oro eller på grund av ett medicinskt tillstånd. Speciellt utformade hund blöjor används för att samla hundens avfall när han är oförmögen att signalera sin ägare för behovet av att gå utanför och befria sig själv. Tecken på naturligt förekommande inkontinens börjar ofta när en hund är över 10 år. Han kan dribbla urin under sömnen och ofta slicka hans könsorgan.

typer

Hund blöjor är tillgängliga i engångs och återanvändbara sorter. De flesta engångs hund blöjor är tillverkade av absorberande material som liknar barnblöjor, med smärre ändringar för att rymma hundens svans och kroppsproportioner. Denna typ av blöja fungerar bra för urin och avföringsmaterial. Trasa hund blöjor är utformade för att tvättas och återanvändas. En långsträckt engångskudde insats med en självhäftande baksida är fäst på insidan av blöjan för att absorbera hundens avfall. Bäst för urininkontinens, tygblöjor är ett miljövänligt alternativ.

stilar

Dog blöjor har utformats för att tillgodose skillnader mellan kvinnliga och manliga hundens anatomi. För hanhundar, wrap-stil blöjor är gemensamma för urin endast inkontinens. De korta halsduk stil blöja sveper runt den manliga hundens buk och fästs ovanpå ryggen. Den manliga wrap stil blöja begränsar inte rörlighet bakbenen eller störa svansen. Hund blöjor för kvinnor erbjuder ett heltäckande av hundens bakre änden. Liknande i snitt till en mänsklig baby blöja, kan denna stil bäras av kvinnor eller män.

orsaker

Artrit, stela leder, begränsad rörlighet från en stroke eller kirurgi kan hindra en hund från att ha tillräckligt med tid att göra det utanför för att kissa och bajsa. Stenar i urinblåsan eller utväxter som blockerar flödet av urin genom urinröret kan leda till en långsam dribble urin, vilket gör hund blöjor en användbar resurs. Brist på muskelkontroll, ett hormon obalans, retbara urinering och brist på tillräcklig motion kan också orsaka inkontinens hos hundar, enligt Läkare Foster och Smith webbplats.

varningar

Urin skållning är möjligt när hundblöjor är kvar på ett husdjur för länge. Eftersom urin-indränkt blöja vilar mot djurets hud, kan kraftig irritation uppstå. Förhindra urin skållning genom att ändra hunden blöjan så snart som den är nedsmutsad och bada pet runt urinröret. Låt området torka helt innan du byter blöja. Om urin skållning har inträffat, tvätta hundens hud, torka honom och tillämpa en lokal antiinflammatorisk antibiotikabaserade salva att lugna utslag.

Påminnelse

Aldrig skälla eller straffa en hund för inkontinens. Hans agerande beror på ett medicinskt tillstånd utanför hans kontroll, inte en feljusterad beteende. Se till att alla i hushållet, inklusive barn, behandla inkontinens hund med respekt och avstår från att försöka korrigera hundens okontrollerbara åtgärder.