Hur man trimma en St Bernard

Hur man trimma en St Bernard


Stora, biffiga St Bernard hundar är ursprungligen en alpin ras ut för styrka, temperament och lurviga rockar - ". Dubbel päls" känd som en Även om detta gör dem till en slående och vacker ras, deras tjocka päls och stora göra grooming knepigt. Trimning en St Bernard i synnerhet kräver en stadig hand och varaktig utrustning. Före putsning, måste du se till St Bernard päls är ren och trasselfri, eller så kan du sluta med en skev päls.

Instruktioner

1 Gnugga händerna genom och över St Bernard päls. Leta efter tydliga knutar, trassel eller klumpar av skräp som fångas i håret. Ta bort eller arbeta dessa ut med fingrarna.

2 Borsta St Bernard päls med en styv, stor grooming borste. Flytta mot hårets växtriktning i början, med hjälp av en fast men mjuk rörelse. Dra inte eller dra i åtsittande tovigt hår.

3 Släta ut håret med en stor slicker borste. Borsta i linje med håret, vanligen i en nedåtgående sätt. Använd långa, rena linjer för att få hår flyter och trasselfri.

4 Klipp håret runt öronen och ögonen med vassa men trubbiga nosed saxar. Ta bort alla herrelösa hår täcker hundens ögon. Trimma tillbaka hår växer över örat öppningar, men vara noga med att inte nick eller skära örat själv.

5 Placera hunden stående på alla fyra benen om möjligt. Titta på det direkt framifrån. Notera eventuella scraggly områden eller ojämna delar på flankerna och hasen. Benen i särskilt sannolikt har några besvärliga päls tillväxt.

6 Klipp små hårlockar från flankerna och hasen tills båda sidor av hunden ser ännu och snyggt. Upprepa processen tittar på St Bernard bakifrån och kontroll för ojämna områden.

7 Klipp bort alla groddar av hår på toppen av hundens tassar. Klipp inte tillbaka alltför mycket. St Bernard har i allmänhet en naturlig, något lurvig stil, även när de övergår i konkurrens.

8 Använd en tunnare på St Bernards yvig svans. Den bör ha en tjock befjädrad utseende, så undvik att använda normala trimmare som du kan påverka utseendet på svansen.