Elverktyg Förvaring Tips

Elverktyg Förvaring Tips


För att göra elverktyg sista år, är viktigt rätt skötsel och underhåll. Det är viktigt att rengöra och lagra de verktyg på rätt sätt för att erhålla optimal prestanda över tiden. Verktyg som bara finns kvar runt är mer benägna att sluta fungera på grund av damm ansamling. Behandla dina elverktyg som du skulle behandla en fin bil; en bil som rengörs och lagras på ett säkert sätt i ett garage kommer att pågå längre än ett som alltid hålls utanför i elementen.

Bli organiserad

Organisation är nyckeln till att effektivt lagra elverktyg och deras motsvarande hårdvara som skruvar, spikar och bultar. Elverktyg behöver en utsedd utrymme i garaget eller arbetsområdet. Köp en lagrings arrangör som erbjuder olika fack för att separera de verktyg och motsvarande hårdvara. Rulla alltid sladden efter ett elverktyg har använts och kontrollera eventuella skador. Skadade sladdar kan vara mycket farligt och bör bytas ut omedelbart. Ta extra tid att sätta bort allting i det angivna området för att hålla de verktyg som anordnas för enkel åtkomst nästa gång de behövs.

Skydda från Elements

Håll elverktyg skyddas från väder och vind för att hålla dem igång ordentligt och förlänga livslängden på varje verktyg. De flesta verktyg hålls i garaget, som är naturligt benägna att dammpartiklar. Placera verktyg i en organiserad lagringsutrymme med ordentlig ventilation för att hålla dem i trim. Det är särskilt viktigt att hålla elverktyg från fukt, eftersom fukt kan sippra in verktygen och orsaka fel.

Vikten av underhåll

Korrekt underhåll är lika viktigt som rätt förvaring. Innan lagring elverktyg, kontrollera om någon rengöring eller skadekontroll som kan krävas. Använd en tandborste för att borsta bort damm eller smuts och torka av verktyget med en mjuk trasa före förvaring. Använd en luftkompressor för att rensa ut ventilerna och hålla verktygen andas ordentligt och bromsa slitage. Kontrollera elverktyg fästelement och skruvar för att se till att de är ordentligt åtdragna.