Harley Davidson avgasrör Removal

Harley Davidson avgasrör Removal


En Harley-Davidson: s avgasrören är bland de mest utmärkande dragen på dessa stora motorcyklar. Oavsett om din Harley-Davidson har en enkel eller dubbel rör, ta bort det innebär lite planering och lite muskler. Den isär röret kan vara tungt att flytta ut ur maskinen när den är lösgöras. När du tar bort avgasrören, se till att inte låta rören falla eller ding mot motorcykelns ram eller marken. Inget behov av att skada felfri krom genom en vandrande halka.

motoranslutning

Det första du bör göra är koppla rören från motorgrenröret. Detta är viktigt eftersom du inte vill att stöds vikten av rören drar på motor anslutningsfläns. Använd en låda fast nyckel för att ta bort sexkantskruvarna som fäster röret till motorn. Det finns en fläns används för att säkra den utsvängda röränden till motorn. Dra flänsen bort från motorn efter bultarna avlägsnas. Medan flänsen är ur vägen se till att rengöra bort någon av den gamla packningen material som används för att göra en tät försegling. Du kanske också vill att begränsa eller täcka motorinloppet för att förhindra föroreningar från att komma in.

fästdon

Demontera skruvarna som håller fast avgasrören till ramen från vardera änden till mitten. Börja på baksidan och ta bort hållaren fastsättning sedan bort fästdonet på framsidan av rören. Gör detta fram och tillbaka tills endast mittkonsolen är säker. Detta förfarande kommer att förhindra rören från att tippa framåt eller bakåt och eventuellt kollidera med ramen. Vad du kanske vill göra vid denna tidpunkt är linda rören med en trasa butik trasa på varje plats där rören kan kontakta ramen. Detta kommer att förhindra eventuella skador på krom eller ram färg.

Ta bort avgasrören

Det vore bäst att få en vän att hjälpa till med det här steget. Med någon på varje ände av rören, hissen och noggrann manöver de främre rörkrökar runt ramen och bort från motorcykeln. Efter uttagningen placera rören horisontellt på en yta bort från alla gångtrafik eller barn. Inget behov av att komma så här långt och har rören scuffed eller bucklig av en sko eller en dåligt kastat baseball! Håll också röret horisontellt. Detta kommer att hindra vikten av rören böjning eller falsning både den utsvängda flänsförsedda änden och den tunna metallavgasporten på baksidan.