Dodge Dakota Broms Replacement Tips

Dodge Dakota Broms Replacement Tips


Bromsar utgör en viktig del av ett fordon. Felaktiga eller slitna bromsar kan leda till dålig stopp och leda till olyckor. En Dodge Dakota pickup har en gemensam front skivbromssystem med bakre trumbromsar, och är ganska enkel att byta ut om det behövs. Om det är första gången som ersätter bromsar på en Dodge Dakota, kommer några knep göra jobbet mycket enklare att utföra.

Dynor

Vanligtvis när du tänker på ersätter bromsar, är det bromsbeläggen som kommer att ersättas. Dessa är de delar av bromsen som är placerad inuti bromsoket och trycka mot rotorn för att stanna fordonet. När bromsarna behöver förändras, beror detta på dynan bärs mycket tunn. Ta bort dynorna görs bäst tillsammans med bromsok, särskilt om bromsok behov förändras liksom; dock, är tricket att förflytta kolven bort från dynan. Detta gör att ta bort bromsoket mycket lättare. När du har tagit hjulet och har utsatt bromsoket, titta i mellan bromsoket och rotorn. Du ser en rund kolv kilas mot bromsoket. Vicka en lång skruvmejsel i mellan tjocklek och rotorn och bänd kolven tillbaka. Detta kan ta en minut att skjuta mycket hårt, men så småningom kolven att tryckas bort, frigöra bromsoket.

Caliper

När du har tagit bort din hjul och är redo att ta av bromsok, bör några viktiga punkter klargöras. Inspektera bultarna på bromsoket. Två bultar håller tjockleken på, och beroende på hur gammal din Dodge Dakota är, kan de gripas på, eller slitna. Om bulthuvuden visas avrundade eller avskalade, men du vill stanna vid denna punkt och ta din lastbil till en broms reparation specialist snarare än stripp bultarna ytterligare. Om bultarna är bra, storlek upp bulten med lämpligt uttag. För en Dodge Dakota, kommer en T-45 Moment bit med en 3/8-tums spärr fungerar bäst. När bultarna tas bort, kan tjockleken vara svårt att dra bort. Tricket här är för att trycka ned de undre fästena på bromsoket och samtidigt lyfta upp den tjocklek från botten. Detta kommer att hålla dig från att slåss med oket att ta bort den. När du tar bort bromsok, kan du ta bort kuddar och ersätta dem.

Bromslang

Bromsledningen är ansluten till bromsslangen med två muttrar, kan mindre mutter på linjen lätt lossas med en 12 mm nyckel. Den stora muttern lossas bäst med 16 mm skiftnyckel. För att underlätta avlägsnande, med hjälp av en överföring eller broms "linje" skiftnyckel kommer att vara bäst, men dessa verktyg är normalt inte en del av en gemensam verktygslåda. Mellan de två muttrarna är en metallklämma, som måste avlägsnas. Ofta är denna tunna metallklämma rostat eller beslagtagits på från fukt. När nötter är löst, att med hjälp av ett par av diagonala fräsar eller vass tång vicka klippet och tillbaka är det bästa alternativet att ta bort klippet. Ersätter slangen är en enkel reversering av denna process.

blödning Bromsar

Flera alternativ är möjliga i blödning bromsarna. Pumpning bromsarna är den som oftast används, men denna process kan orsaka överdriven påfrestning till huvudcylindern. Gravity blödning är det bästa alternativet för en första-timer, eftersom detta är det enklaste. När du har placerat kuddar, nya bromsok och bromsslangen på fordonet, skruva bromsluftnings ovanpå bromsoket. Öppna locket på huvudcylindern, och vänta på att vätskan att börja droppa ut ur luftnings. Denna process leder lufttrycket för att tvinga ut vätskan. När fluiden tvingas ut, häll ny bromsvätska in i huvudcylindern och vänta på ren fluid att droppa ut ur bleeder. Dra åt avluftningsskruven först, sedan tillbaka locket på huvudcylindern.

Bakre Trumbromsar

Bakre trumbromsar vanligen repareras av servicespecialister, eftersom de kan vara svåra att arbeta med. Även om du aldrig kan behöva byta ut eller reparera trumbromsar, är det viktigt att känna till några tips ändå. En fordonets bakre bromsar endast utgör 30 procent av de fordon som bromseffekten enligt 2CarPros.com, och i hög grad äventyras när det är vått. Efter avlägsnande av hjulet, ta bort trumman och inspektera delar för att se om något är slitet eller behöver bytas ut. Om materialet på bromsskon utarmas till mindre än 1/8 tum, bör du byta ut skorna. Detta kommer att kräva en särskild fjäder borttagningsverktyg för att ta bort fjädrarna. Verktyget liknar en tång med en speciell tandad ände för att hålla fjädern. Du kommer också att behöva en speciell bromsback borttagningsverktyg för att ta bort skorna. Detta verktyg placeras över sko låsstift och moturs för att frigöra stiften och ta skorna. Dessa verktyg kan vara tillgängliga från vissa bildelar butiker, men de kan också behöva specialbeställas. Under denna process bör du också ta bort damm boot för att kontrollera vätskeläckage från hjulcylindern. Om du ser någon vätska, byt hjulcylinder.