Veranda Tak Typer

Veranda Tak Typer


När man bygger eller remodeling en veranda, har du flera alternativ för att skapa en vacker veranda tak. Verandan Taket anger tonen och känslan av en veranda, så det är viktigt att välja noga. Den typ av material som väljs bestämmer mängden underhåll veranda taket kräver och fastställer karaktären av verandan.

Vinyl Beadboard bjälklaget

Vinyl beadboard finns i en mängd olika storlekar, stilar och färger. Vinyl exteriörer behöver inget underhåll, annat än enstaka rengöring, och aldrig behöver målas. Finns som ventilerade, fasta eller paneler med dolda ventiler, är vinyl beadboard en mångsidig produkt. Dessa paneler låsa tillsammans skapar ett mönster av raka horisontella linjer över verandan taket.

Plywood

Plywood kommer i stora plana ark som skruvas in i reglar eller rubriker för verandan taket. Plywood är känslig för fukt och fukt kan skada materialet. Sömmarna som gjorts genom att förena de bitar av plywood kan täckas med dekorativa trim bitar för att skapa ett mönster i taket. Plywood ska målas med en högkvalitativ utomhusfärg för att skydda den från fukt.

Trä

Spontade bräder används ofta för att skapa en veranda tak. Trä är ett visuellt tilltalande material för en veranda tak, men det är känsligt för fuktskador. Trä veranda tak måste upprätthållas och behandlas med skydds tätningsmedel och fläckar att behålla sin skönhet. Årligt underhåll med en vattentät tätningsmedel ofta rekommenderas av tillverkarna.

Aluminium bjälklaget

Aluminium bjälklaget är en enkel att underhålla veranda takmaterialet. Aluminium bjälklaget är tillgänglig i många stilar och färger för att passa alla typer av hem. Dessa paneler kan ha en bakad-on emalj finish eller de kan målas. En målad aluminium bjälklaget panelen måste regelbundet målas eftersom färgen skalar bort efter några år.