Hur man bygger en Chrysler utombordsmotor

Hur man bygger en Chrysler utombordsmotor


Chrysler utombordare är mycket pålitlig och har stor kraft och fart. När bruten, men de är extremt svårt att bygga på grund av ekonomiska problem. Det finns många orsaker till att återuppbygga en utombordare, den bästa som är för reparation. Om du har ditt sinne uppsättning på att återuppbygga din utombordare, sedan vara beredd att ta isär, diagnostisera och återmontera din utombordare igenom en period av cirka tre dagar. Du bör redan vara bekant med utombordsmotorer och har viss erfarenhet av att arbeta med insidan av en.

Instruktioner

1 Unbolt fallet. Koppla loss tändstiftet. Koppla kablarna på kontrollpanelen och lyft ut. Unbolt cylindrarna och ställ den på marken. Koppla bort bränsleledningen och lyft förgasaren bort. Skruva drivaxeln och dra drivaxel från fallet. Ta bort propellern.

2 Jämför varje del illustrationerna i bruksanvisningen. Ägna särskild uppmärksamhet åt kolvarna, som kraftfulla Chrysler utombordare tenderar att bryta kolvarna. Om det är överdrivet slitage på stången lager kolven, markera det som bruten. Kontrollera packningarna för skador som äventyrar tätningen. Om det finns några stycken som verkar saknas eller går sönder, anteckna dem. Order ersättningar för alla delar på listan. Använd sandpapper för att ta bort rost från befintliga delar.

3 Skruva propellern tillbaka på drivaxeln. Driva igenom höljet och skruva fast bottenkåpan igen. Håll förgasaren på plats över det, och skruva cylindrarna med kolvar igen. Anslut ledningarna tillbaka till sina hålor och skruva kontrollpanelen igen. Anslut tändstiftet. Bolt höljet igen.