Winter Care för Outdoor Hibiscus

Winter Care för Outdoor Hibiscus


Inte alla hibiskus sorter överleva vinterkylan. Hardy hibiskus typer är bättre lämpade för kallt väder överlevnad, men växterna inte kommer att växa som evergreens i områden som upplever frost. Två sorter som är anpassade för utomhusbruk övervintring är Althaea och ökade malva typer. Dessa sorter producera överdimensionerade blommor som är typiska för hibiskus samtidigt som vinterhardighet.

Klimat och Dvala

Hardy hibiskus växter växer utomhus i US Department of Agriculture hardiness zon 4. Växterna går vilande under vintern på platser som har frystemperaturer, men de förblir vintergröna i varmare klimat. Dessa hibiskus typer producerar nytt trä varje vår så att den inte påverkar blomningen om alla föregående säsong grenarna dör tillbaka från vinterkylan. Växten bildar en lågväxande buske i områden där växt erfarenheter dör tillbaka, men når en höjd av 5 fot eller mer om anläggningen inte dör tillbaka på vintern.

mulching

Ett tjockt lager av kompost skyddar rötter hibiskus från vintern frost och temperaturväxlingar. Frysa och tina cykler på vintern orsaka marken för att skifta, som kan lyfta och skada hibiskus rötter. Att ge isolering till markytan förhindrar hävning skador och bidrar till att upprätthålla en konstant temperatur runt rötterna. En 3- till 6-tums lager av organiska kompost, såsom bark, barr eller halm, ger optimalt skydd. Endast rötter hibiskus måste överleva vintern för växterna att blomma nästa sommar.

Die Tillbaka

Bladen börjar släppa från hibiskus efter den första frysa i höst. Leaf droppe tyder på att det är dags att tillämpa vintern kompost. Under stränga vintrar kan grenarna dör tillbaka helt till marken. Varmare vintrar kan ändå resultera i bladfall men grenarna kan överleva i ett andra år. Vinter dödade grenar är torra och spröda. De har inte heller bilda knoppar på våren. Komplett gren dör tillbaka inte påverka hälsan hos hibiskus så länge rötterna förblir levande.

beskärning

Beskärning sker tidigt på våren innan de nya grenarna börja växa från basen av hortensia. Den metod som används beror på svårighetsgraden av dör tillbaka. Hibiskus som upplever fullständig dör tillbaka kräver total beskärning för att ta bort alla grenar inom 3 inches av marken. Skära ned de döda tips av grenarna räcker på en hibiskus som bara upplever lätt vinterskador. Om du är osäker, skära ner hela hibiskus. Anläggningen växer fortfarande tillbaka från basen oavsett om det lidit helt eller delvis dör tillbaka.