Hur man bygger en möbel Dolly

Hur man bygger en möbel Dolly


Ingen bör inte möbel dockor. Dolly är bra för att flytta små möbler såsom slutet tabeller. Men när du flyttar från ett hem till en annan eller bara för att arrangera stora möbler, två möbel dockor vända en hela dagen affär i minuter. Konstruera möbler dolly från stark fast timmer. Bestäm längden och bredden för dem efter dina behov. Välj hjul för din dolly baserat på vikten av möblerna det kommer att röra sig. Länkhjul är det bästa valet eftersom de tillåter dig att vända dina möbler runt snäva kurvor.

Instruktioner

1 Mät från båda ändarna av två 18-tums timmer (tvärstycken) och göra märken på 2 och 5 1/2-inches. Sätt vinkelhake på märken och rita linjer över bredden på virket. Därefter göra en markering på linjerna 2 tum från långsidorna.

2 Ställ in punkten paddeln lite på de linjer där de korsar och borra ett hål ca 1/2-tums djup. Utbyta paddeln bit för 1/8-tums bit, ställ den på mittpunkten som skapas av paddeln bit och borra ett hål genom timmer.

3 Applicera lim på båda ändarna av 30-tums timmer som täcker ett område från ändarna ut till 7 1/2-inches. Placera tvärstyckena ovanpå limmet att skapa en rektangel som är 18-för-30 inches. Säkra bitarna med de träskruvar. Städa upp överflödigt lim med en fuktig trasa.

4 Sprid mattan lim på tvärstyckena i enlighet med tillverkarens instruktioner. Applicera mattan till en sida och båda ändarna av tvärstyckena första och därefter den övre.

5 Vrid möbler dolly över. Placera de fyra länkhjul på ändarna av de 30-tums bitar och markera skruvhålen på timmer. Borra 1/16 tum styrhål djup nog för skruvarna som tillhandahålls av caster tillverkaren. Montera hjulen med de medföljande skruvarna.