Traditionell engelsk mat av 1600-talet

Traditionell engelsk mat av 1600-talet


Den 17-talet var en av oron i England, som kännetecknas av upplösningen av den etablerade regeringen genom inbördeskrig och den efterföljande återupprättandet av monarkin. Detta skedde till stor del som ett resultat av en framväxande klass av rika jordägare, som lea till en ökad etablering av städer där mat blev en större lyx än i århundraden tidigare.

kokböcker

När monarkin föll efter inbördeskriget, många etablerade kockar förlorat sina jobb. Att försöka hitta nya sätt att tjäna pengar, många av dessa kockar fortsatte med att skriva kokböcker. Eftersom dessa kockar utbildades i klassisk sätt, dessa böcker ofta fokuserade på traditionella rätter och seder, och dessa egenskaper sprids bland denna nya, rikare klass.

Tradition

Störtandet av Karl I och efterföljande upplösning av den traditionella monarkin i ett samvälde, EFT många längtan traditionella förkrigstida tullen. Många av de nya recept som poppade upp under denna period återspeglas denna nostalgi.

import

Franska rätter dubbade kickshaws, från det franska ordet quelquechose, som betyder "något", innehöll importerade delikatesser såsom kapris och sniglar. Den engelska också lärt sig under 1600-talet att det var säkert att äta rå frukt och grönsaker, och sallader blev vardagsmat.

Kaffe

Den första engelska kaffehuset, St. Michaels Alley Coffee House, öppnades 1652. kaffe hus i England blev känd som öre universitet eftersom många utbildade människor besöks husen för samtal och kaffe kostar ett öre.