Tips om Bär Kilt

Tips om Bär Kilt


Korrekt kilt stark är komplex, som omfattar exakt veckning och vikning följt av liggande på den förberedda plagget för att fästa den runt dig. Men även en kilt bärs rätt orsaka problem, från svår skavning i känsliga områden oavsiktlig exponering, framsidan eller baksidan. Några enkla tips kan lägga komfort och bekvämlighet till kilt stark upplevelse.

välja aTartan

Börja med att få rätt tartan. Använda webb resurser till forskning plädar som du har rätt att bära, och se till att du kan stödja din rätt att bära den. De som bär slump plädar kallas ofta "Clan Pizza Hut" av kunniga kilt bärare. Om du inte har en tartan du känner rätt till, fortfarande har du flera alternativ. Du kan designa din egen tartan med hjälp av en professionell tartan vävare; du kan också bära en nationell design eller du kan söka upp en tartan inte förknippas med en blodlinje. Till exempel är Black Watch / Campbell tartan ofta bärs av Marines och brottsbekämpande personal på grund av sin starka militärhistoria. Du kan också bära en enfärgad kilt.

Sätta på Kilt

Även om du behöver lägga din kilt rätt innan du använder den, kan nybörjare har problem med att hålla vecken rätt. Clip dem ner på botten med fjäder klädnypor, ta sedan klädnypor av när kilt är på. Om du fortfarande har problem, ställföreträdare en assistent att hjälpa till med omslag. Om du fortfarande hatar att sätta på din kilt, överväga att få en lättare förvikta kilt som pågår med buck remmar i stället för med en enda rem.

den Sporran

Använd alltid Sporran, väskan liknande tillbehör på framsidan av kiltar. Det är en praktisk påse att ta över platsen för fickor. Ännu viktigare, väger ner din kilt i en mycket strategisk plats. På grund av hur kiltar viks, att inte ha en Sporran lämnar du riskerar ett pinsamt exponering.

Komfort och skydd

Kiltar är varma och ser bra ut, men de är gjorda av ull, en inneboende kliande och irriterande tyg för de flesta människor. Om du väljer att gå regimental, tillämpa babyolja mellan benen och på något som kan gnugga tillsammans för att förhindra skav. Du kan också lägga till några verkliga komfort till en kilt genom att sy en tjock vadderade skikt av mjukare material, som bomull, på framsidan undersidan där ullen gnids mot ömma områden. Använd sunt förnuft och din egen kunskap om kroppen för att avgöra vad som fungerar bäst för dig.

ökad bekvämlighet

Kiltar finns i två grundtyper: korta kiltar på cirka tre varv och greatkilts som kan mäta fem varv eller mer. Längre kiltar är inte nödvändigtvis för större män, utan snarare ge längder du kan linda runt kroppen för extra värme i kallt väder. Alternativt kan det extra längd användas för att skapa rymliga fickor på din kilt.

Förbered en Retort

Varje kilt bäraren får frågan vad han bär under. Förbered ditt svar i förväg och vara redo att ge det. Om du bär ingenting, som är korrekt men inte alltid följs, svara "Regimental." Alla kvick respons är bra, så länge du har ett svar.