Over-the-counter smärtlindring för katter

Over-the-counter smärtlindring för katter


Hantera din katts smärta är en förutsättning för en glad, frisk husdjur. En smärtfri katt kommer att leva ett långt och hälsosamt liv och, enligt en studie vid University of Minnesota, personer med husdjur lever längre också. Varje kattägare bör veta tecken på en katt i smärta och vilka alternativ som finns tillgängliga för over-the-counter smärtlindring. Innan du börjar din katt på någon medicinering, men rådgöra med din veterinär.

Identifiering

Symtom på en katt i smärta är brist på aptit, morrande, väsande, viktminskning, slöhet, förändringar i ansa aktivitet, olyckor och bristande socialisering.

typer

Over-the-counter smärtlindring för katter


För artrit smärta, använder glukosamin och kondroitin. Feline diarré kan behandlas med kinesiska örter. Kontrollera med din veterinär för korrekt dosering.

varningar

Många over-the-counter smärtstillande läkemedel för människor, såsom paracetamol, är mer toxiska för katter eftersom en katts leverfunktioner på olika sätt. Små doser av baby aspirin kan användas med vägledning från en veterinär.

Förebyggande / Lösning

Att undvika skador är det bästa sättet att hålla din katt smärtfri. Enligt CAWS, innekatter leva längre genom att undvika skador, bilar, förgiftning och sjukdomar.

potential

Enligt National Geographic, kan akupunktur vara ett alternativ för djur smärtlindring och har använts på katter och hundar. Massage och aromaterapi kan lindra din katts smärta samt.