Huskurer för färgborttagning från metall

Huskurer för färgborttagning från metall


Att finna att du har droppat färg på ett metall fixtur är ett vanligt problem gör-det-själv målare erfarenhet. Det är också vanligt att metall som skall täckas med färg som måste avlägsnas under reparations eller restaureringsprojekt. Tack och lov, oavsett om det är en droppe färg på ett gångjärn eller dörrhandtag eller en hel målade fixtur, är det inte särskilt svårt eller omöjligt att ta bort färg från metall.

Chemical Stripper

Enligt Ace Hardware.com, med kemiska borttagningsmedel för att ta bort färg från metall är det enklaste och snabbaste metoden. Brukar kallas "färgborttagningsmedel" eller "färgborttagningsmedel", kemiska borttagningsmedel finns i pasta, flytande och sprayformer. Pastor används för fixturer som är belägna overhead, såsom en ljuskrona hängde från taket, eller på väggen, såsom en strömbrytare. Pastor kan appliceras i flera skikt för att säkerställa strippern kommer att stanna fuktig och arbeta effektivt på färgen; de flesta av dem avlägsnas med vatten när färgen mättnadsprocessen är klar. Idealisk för ovanligt formade fixturer, är vätskor som oftast används för att avlägsna tunna skikt av färg. Om du har en svår tid att hålla den flytande remover fuktig, lock eller placera den drabbade metallföremål med en plast skräp påse fäst med TESA eller en plastpåse. Aerosoler är det enklaste och snabbaste metoden. Perfekt för små jobb eller detaljerade ytor, dessa borttagnings stanna fuktig och kan lätt appliceras på nytt tills färgen tas bort. Avsluta denna process genom att skölja metallföremål med vatten. Oavsett vilken metod du använder, alltid se till att området är väl ventilerat för att undvika inandning kemiska ångor. Om det behövs, använd sandpapper, en färgskrapa eller stålull avlägsna eventuella sista envisa fläckar.

Sandning

Om du har en svår tid att ta bort färgen med kemiska strippor, prova slipning metallföremål. Börja med 80-sandpapper. När lager av färg är oftast bort, avslutar borttagningen med 120-grit. Om du tar bort färg från ett stort metallföremål, överväga att använda en effekt slipmaskin - bälte, skiva eller trumma slipmaskiner finns alla möjligheter. bär alltid en mask för att undvika inandning av färg damm.

Värme

Värmepuffror eller elektriska färgborttagningsmedel är en mindre vanlig men mycket effektivt alternativ. Båda valen använder värme för att förstöra färgens film, gör det möjligt att skrapa färgen från metallföremål omedelbart efter uppvärmning. En gasolbrännare är en vanligare hushåll objekt som kan användas för att utföra samma funktion. När du tar bort färg med värme, alltid bära en mask och se till att området är väl ventilerat för att undvika inandning av giftiga måla rök.

crockpot

Om objektet metallen är liten - såsom ett dörrhandtag, gångjärn eller täckplattan - en lång blöt i lerkruka potten är ett enkelt alternativ. Helt enkelt placera objektet i lerkruka potten, täck med vatten, tillsätt 1/2 msk tvättmedel och vrid lerkruka potten på hög. Låt objektet i blöt i tre eller fyra timmar, ta bort objektet från lerkruka potten och försöka gnugga bort färgen. Om färgen inte vika, ersätta objektet i lerkruka potten för en längre blöt.