Hur man rättar till Syn utan glasögon

Hur man rättar till Syn utan glasögon


Glasögon är ett viktigt verktyg för miljontals människor, som gör det möjligt för dem att köra säkert, njuta av en resa på bio eller ens granska viktiga papper och elektroniska dokument i arbetet. För dem som inte gillar hur glasögon påverkar deras utseende eller de som blir irriterad av att förlora, glömma eller bryta dem vid olämpliga tidpunkter, glasögon är mer som en börda de skulle föredra att undvika. Men det finns alternativ till glasögon som kan erbjuda samma fördelar, men med reducerad krångel.

Instruktioner

Kontaktlinser

1 Gör en avtalad tid med din optiker för att diskutera handel i dina glasögon för kontaktlinser. Kontaktlinser är monterade direkt på dina ögon, så att du kan njuta av förbättrad syn utan behov av glasögon. Däremot kan kontaktlinser också irritera ögonen eller faller ut. Att hitta förlorade kontaktlinser är ännu svårare än att spåra förlorade glasögon.

2 Be din optiker för en tydlig, unprescribed uppsättning kontaktlinser att ta hem. Öva sätta dem i ögonen och ta ut dem. Prova en stadig, skickliga handlag för att passa och ta bort dem från dina ögon. Att vänja sig vid att bära och ta hand om dina linser minskar risken för att förlora ditt riktiga uppsättning gång ordinerats.

3 Ta en synundersökning när du känner dig redo att börja använda kontaktlinser. Nivåer synskada kan förändras över tiden, så detta garanterar att föreskrivna linser är korrekta och kommer inte att orsaka påfrestningar på ögonen.

Laser Eye Surgery

1 Kontakta en laser ögonbehandlingscenter i ditt område. Kontrollera lokala listor eller göra en sökning efter laser ögonbehandling företag i ditt område eller på Internet. Lasern öga behandling utförs av legitimerade optiker som använder laser för att bränna bort ett tunt lager av linsen i ögat, vilket resulterar i tydligare vision.

2 Fråga din laser ögon konsult om de sannolika kostnaderna för förfarandet. Priserna varierar beroende på hur allvarlig din synskada är och vilka typer av laser som används, men typiskt behandlingskostnader mellan £ 650 och £ 1625 som 2011.

3 Diskutera vilken typ av behandling, hur lång tid förfarandet tar och sannolik utvinnings tid med din konsult. Att förstå vilken typ av förfarande är sannolikt att dämpa eventuella nerver kan uppstå.

4 Boka din tid när du förstår proceduren och har medel för att finansiera det. Många företag erbjuder kredit så att du kan betala tillbaka kostnaderna under flera månader eller år.

5 Följ instruktionerna som du fått av din optiker. Dessa kan innefatta applicering av ögondroppar eller undvika ansträngda ögon i flera dagar efter ingreppet utförs. Delta i några eftervård möten för att diskutera problem som kan uppstå efter behandling. I sällsynta fall kan du behöva genomgå ytterligare behandling.