Hur man kan jämföra kreditkort

Hur man kan jämföra kreditkort


Kreditkort kan vara värdefulla källor för kortfristig upplåning. Som en användbar form av betalning, kommer de med en rad fördelar som, när hanteras på rätt sätt, kan bevisa ovärderlig. Men med mer än 30 miljoner kreditkort i omlopp i Storbritannien, hitta den rätta för dig kan vara knepigt.

Instruktioner

1 Besök en brittisk jämförelse webbplats för ditt val och söka efter kreditkort. Detta är det enklaste sättet att jämföra olika typer av kreditkort tillgängliga för brittiska konsumenter. Du kan välja att använda antingen en allmän jämförelse webbplats som Comparethemarket.com, som söker marknaden för bästa, eller en specialist webbplats som Comparecredit-cards.co.uk, där du också kan få goda råd om hur man väljer rätt kort efter dina behov.

2 Jämför kreditkort räntor (APR). Den effektiva räntan är den räntesats som tillämpas på en kreditkortsskuld. Om du betalar av ditt saldo fullt ut varje månad, kommer du att debiteras ränta på den. Det finns två typer av skattesatser kopplade till kreditkort: köpkurs och kontantuttag hastighet. Dessa skiljer sig mellan kort, men enligt Which4u.com den genomsnittliga ränta på kreditkort var 19,7 procent år 2009. Välj ett kort med en lägre april att undvika att betala höga räntekostnader för köp eller kontantuttag.

3 Leta efter inledande erbjudanden på inköp. De flesta kreditkort skulle ge dig en inledande räntefria perioden på inköp. Medan vissa kreditkortsföretag erbjuder upp till tre månader, andra ger dig så länge som 15 månader för att rensa din balans utan att betala någon ränta. Dessa typer av erbjudanden är användbara för sista minuten inköp som kan betalas ut snabbt.

4 Jämför balans överföring säljfrämjande priser och slutdatum. Om du är skyldig pengar på ett kreditkort eller förvara kortet, kan du kanske att utnyttja 0 procent erbjudanden på balans överföringar. Pengar överförs från ditt kreditkort till ditt bankkonto anses också vara en balans överföring snarare än kontantuttag. Satsa på det kreditkort som ger dig längst tid att betala av ditt saldo överföring från ett annat kreditkort utan att bygga upp intresset.

5 Leta efter kreditkorts incitament och belöningsplaner. Även belöning program helt enkelt marknadsföring verktyg som företag använder för att locka kunder, kan de vara effektiva tillägg till de fördelar som redan kommit med kreditkort. Försök att hitta kreditkort som gör att du kan tjäna pengar tillbaka samt alla som ger dig kuponger, extra säkerhetsledning, betalning skydd eller mobiltelefon och reseförsäkring. Som ett exempel, Barclays belöning program, frihet, ger kunderna möjlighet att tjäna en procentandel av inköpspriset tillbaka.