Hur man dödar mögel och mögel i mattan

Hur man dödar mögel och mögel i mattan


Mattor som utsätts för vatten eller fuktig miljö kan uppleva tillväxt av mögel eller mögel. Inte bara ointressant, mögel och mjöldagg orsaka andnings- eller allergi svårigheter för många människor. Om du ser suddiga eller lurviga fläckar på mattan, du sannolikt har en mögel problem. Mögel kan vara lite svårare att upptäcka, men ofta yttrar sig i en tunn vit eller blåaktig skiktet och en unken lukt. Om du har en matta som är drabbats av mögel, det är en smart idé att ta itu med jobbet att döda mögel och mjöldagg tillväxt så fort som möjligt.

Instruktioner

1 Torka mattan ordentligt. Placera fans att blåsa på mattan, placera en avfuktare i rummet med mattan, och ventilera rummet så bra som möjligt. Om du kan ta bort mattan från rummet och låt i torr i solljus, det är ett utmärkt tillvägagångssättet också.

2 Vänta tills mattan har torkat ordentligt, sedan dammsuga och mögel drabbade områdena med en butik vakuum. Använd en filtermask när man gör detta för att förhindra irritation i luftvägarna. Ta bort så mycket av den torra mögel och mjöldagg som möjligt.

3 Mist de drabbade områdena i mattan med en antibakteriell spray. Låt sprayen torkar och vakuum igen med en butik vakuum. Om du inte vill använda kemikalier i ditt hem, använda en blandning av en del denaturerad alkohol till en kopp vatten, appliceras med en ren trasa.

4 Upprepa steg 3 flera gånger om det behövs för att döda mögel och mögel.