Hur till Steam ren mattor med vinäger

Mattan schampo lösningar kan vara ganska dyra, och om du hyr en städ matta ånga maskin, kan du hamna spendera ett par hundra dollar för att rengöra ditt hem mattor. En enkel lösning innebär att en hemmagjord ånga rengöringslösning som är billigt och effektivt. Du kan ånga ren mattor använder vit vinäger, som har använts som ett rengöringsmedel för generationer. Du kan även använda ättika för att skapa en förbehandlings scrub för tunga trafikområden eller matta fläckar.

Instruktioner

1 Applicera en förbehandling för högtrafikerade områden och matta fläckar genom att strö bakpulver jämnt över mattan; tillämpa tillräckligt bakpulver så pulvret är bara synlig på mattan ytan. Sedan mätta mattan med hjälp av en sprayflaska som innehåller 50 procent vit vinäger och 50 procent vatten.

2 Arbeta förbehandling (konsistensen av en pasta) i mattan med hjälp av en skurborste. Gnugga i en cirkelrörelse för att arbeta lösningen i mattan och lämnar den på plats tills det är torrt.

3 Dammsug område som förbehandlats för att samla in den torkade pastan före ångrengöring.

4 Flytta alla möbler ut ur rummet. Om utrymmet är begränsat, kan du flytta alla möbler till ena sidan av rummet, ånga ren ena sidan av rummet och låt det torka, sedan flytta möblerna till den rena sidan och upprepa.

5 Ta bort behållaren som håller mattan rengöringslösning. Reservoaren är en klar plastbehållare, som vanligtvis finns på den upprättstående del av ångan renare under handtaget. Detta är oftast tydligt märkt på ångrengöringsmaskiner hyror.

6 Fyll behållaren med en blandning av 50 procent vit vinäger och 50 procent varmt vatten. När locket är på plats på oljebehållaren, vänd den ett par gånger för att blanda lösningen innan du lägger tillbaka den på ångrengöringsmaskiner.

7 Ånga rengöra mattan genom att trycka på avtryckaren på handtaget för att fördela lösningen över en 3 x 3-fots område. Sakta ångtvätt över mattan som du skulle en dammsugare, med varje slag överlappande 50 procent av tidigare stroke.

8 Sug upp fukt (och smuts, som kommer att tas bort som lösningen sugs upp) genom att ångan renare över 3 x 3-fots område, återigen med hjälp av långsam, överlappande drag. Tryck inte ner avtryckaren för att fördela lösningen, som du vill samla in fukt. Gå över avsnitt tills fukten inte längre samlas in av ångan renare. Du kommer att höra lösningen att sugas upp av ångtvätt. I många modeller, är ångtvätt klart så att du kan även se en lösning att sugas upp i det smutsiga vattnet uppsamlingsbehållare.

9 Gå vidare till en annan 3 x 3 fot delen av mattan när den första delen är klar. Fortsätt tills reservoaren mattan rengöringslösning är tom. Du vet att det är tomt eftersom du inte längre i linje med fukt som deponeras på mattan. De flesta reservoarer är också tydligt, så att du kan se när tanken är tom.

10 Ta bort det smutsiga vattnet uppsamlingstanken och dumpa den i toaletten. Samlingstanken är normalt ligger på toppen av den horisontella chef för ångtvätt. Plastclips brukar hålla den på plats. Samlingstanken är vanligtvis märkt tydligt, särskilt i hyresmaskiner. I de flesta modeller, håller uppsamlingstanken ungefär samma mängd vätska som tanken som håller rengöringslösningen, så tömma smutsiga vattnet samlingstanken varje gång du fylla på rengöringslösningstanken.

11 Fyll på rengöringslösning tanken per steg 5 och upprepa processen tills hela mattan har rengjorts.

12 Undvik att gå på mattan med skor tills det är torrt (ungefär 12 timmar efter att du har avslutat rengöring ånga).