Hur stjäla lax som en nybörjare

Hur stjäla lax som en nybörjare


Eftersom en betydande källa till protein, omega-3 fettsyror och andra näringsämnen, kvalificerar lax som en frisk huvud entrée. Men många människor inte vet hur man laga fisk så att det är både smakrik och säker att äta. För en relativt enkel metod för matlagning som lägger lite fett men massor av smak alternativ, anser tjuv laxen.

Instruktioner

1 Häll vinet i stekpannan. Lägga tillräckligt med vatten för att höja vätskenivån i stekpanna till ungefär en halv inches djupt. Tillsätt smör, basilika, vitlök och lök. Täck med lock och vrid brännaren upp till medelhög värme.

2 Packa laxen och lägg den på skärbräda. Mäta tjockleken på laxen vid dess tjockaste punkt.

3 Hacka fisken i fyra lika stora bitar med hjälp av kniven. Droppa citronsaft över laxen och strö över salt och peppar.

4 Lägg försiktigt laxen i pannan, skinnsidan nedåt, när vätskan i stekpannan når en låg koka - bara knappt kokning. Sänk värmen till medium och täcka stekpanna med lock.

5 Cook laxen detta sätt under cirka 10 minuter per tum tjocklek. Till exempel, om lax är 1 1/4 inches tjock vid sin tjockaste punkt, koka i 12 1/2 minuter.

6 Ta bort locket för att kontrollera om tecken laxen är genomkokt. Glida gaffeln i fisken och dra tillbaka för att titta inuti. Genomkokt laxkött visas ogenomskinlig och det kommer att separera lätt. Dubbelkolla genom att sätta termometern på laxens tjockaste punkt. Enligt den amerikanska Food and Drug Administration, bör noggrant tillagade skaldjur har en innertemperatur av 145F. Om laxen inte, fortsätter tillagningen.

7 Ta bort laxen när det görs med hjälp av en spatel eller hålslev. Placera den på tallrikar eller en serveringsfat. Om så önskas, duggregn pan juice över laxen.