Viking hatt hantverk

Viking hatt hantverk


När folk tänker på viking, de brukar föreställa en krigare klädd i strid redskap och en metallhjälm med några horn och djurhud anslutit sig till det. Dessa hjälmar kan komma till hands runt Halloween, för skolprojekt eller klä upp hemma eller i skolan. Oavsett om du skriver ett tal och vill leverera det med lite pizazz genom att bära en hemmagjord Viking hatt eller ditt barn behöver en slug liten Viking hatt för skolpjäsen, kan du utföra uppgiften.

Barnets Basic Viking hatt

För att göra ett barns Viking hatt, behöver du bomullstussar, ett papper skål, hantverk lim, två hornformade bitar av papper och en del elastisk sträng. Först vända skålen upp och ned. Limma hornformade bitar av papper till motsatta sidor av skålen. Därefter peta ett litet hål under varje horn och knyt en bit av den elastiska strängen genom dem att använda som hakrem att hålla hatten på barnets huvud. Därefter tillåta barnet att limma bomullstussar över hela bottenytan och sidorna av skålen. Hatten kommer att se ut den täcks i lammull när den är klar. När den är torr, är det redo att bära.

Papper Mache Hat

Att skapa en varaktig Viking hatt, prova att använda papper mache. Först blåsa upp en ballong storleken på huvudet och täcka den med en duschmössa. Nästa, använd din favorit recept för att göra papper mache lim. Skär 12-tums band av tidningen. Doppa remsorna i limblandningen och sedan följa dem till duschmössa. När det är täckt, låt den torka helt. Måla den med brun affisch färg och låt den torka. Nästa du behöver för att göra horn för din hatt ur kartong. För en kon, ta en 12 tum med 12 tums bit kartong och rulla den till en kon, säkra den med genomskinlig tejp. Skär icke-spetsiga sidan för att göra det ännu och följa den till hatten med varmt lim. Upprepa med en annan kon på den motsatta sidan av hatten. Dekorera hatten enligt önskemål.

Bygg Paper Hat

Viking hatt hantverk


Om du är lärare och du behöver ett hantverk att förlänga en lektion om vikingar, försöka göra en farkost av kraftigare papper. Ge varje barn en bit kraftigare papper och sedan visa hur man skär ut varje del av hatten och sedan limma det på huvudsidan. Du behöver en halvcirkel och två horn formade mallar för hatten. Barnen kan dekorera sina hattar med ytterligare hantverk leveranser som fjädrar, glitter, färg eller klistermärken. När du är klar, kommer du att ha en tvådimensionell återgivning av en Viking hatt som är anpassade för varje barn att ta hem.

Sista minuten Hat

Om du har bråttom att skapa en Viking hatt, kan du ta saker från runt huset. Ta en hatt stora metallskål, skrivarpapper för att göra horn och brunt kraftigare papper, fjädrar eller fuskpäls tyg för att pryda hatten. Gör koner ur skrivaren papper och tejp eller varmt lim dem till metallskål. Dölja lim och ojämna kanter på papperet med den bruna kraftigare papper, fjädrar eller fuskpäls tyg. När det väl är torrt, är hatten redo att bära.