Varför min Iron Spit?

Varför min Iron Spit?


Irons i allmänhet används för att ta bort rynkor från kläder och andra tyg poster. De flesta järnklubbor innehåller en vattentank för att ge ånga under strykningsprocessen för förbättrade resultat skrynkla borttagning. Medan strykjärn fungerar i allmänhet väl med grundläggande skötsel och underhåll, kan ägarna ibland har problem eller frågor om enheten, som varför järn spottar.

Varmt vatten

Den mest grundläggande anledningen till att ett järn kan tyckas att spotta är frisättningen av hett vatten i form av ånga. Detta tyder på att järnet är varmt nog för användning och att ånga strömmar ut genom ventilationshålen. Denna spottande kan uppstå när järnet är att först värma upp eller när ånga används för första gången som ånga utträder järnet för första gången.

Full Vattentank

Om vattenbehållaren har nyligen fylld till max eller fylla linje, kan överskott av vatten läcker eller spotta ut av järnet. Detta kommer att minska eller sluta när järnet är uppvärmd och används för att stryka kläder normalt. Vänd ner temperaturen på strykjärnet tills den har fullt uppvärmd och är i bruk, och sedan aktivera värmen tillbaka upp för att minska vatten spotta eller läcker.

Igensatta Vents

Järnet ventilationshål kan bli igensatta med tiden med mineraluppbyggnad eller skräp plockas upp från kläder. Stäng av och koppla ur järnet och låt den svalna ordentligt. Fukta en ren trasa med vinäger och använda den för att torka ångan hålen rena. Om det behövs, fukta en bomullstuss i ättika och torka ut ventilerna för att rengöra dem ordentligt. Torka järnet sulan med en ren, fuktig trasa och låt torka ordentligt före användning.

Typ av vatten

Den typ av vatten som används i ett ångstrykjärn kan göra en skillnad när det gäller järn spotta eller läcker. Om destillerat vatten används i stället för vanligt kranvatten, kan bristen på mineraler eller andra partiklar i vattnet orsaka att järn för att spotta ut vatten eftersom järnet är utformad för att använda kranvatten. Kontrollera din manual för vägledning om vilken typ av vatten som ska användas.