Hur man använder en MK Wet Saw Tile Cutter

Hur man använder en MK Wet Saw Tile Cutter


MK Diamond producerar en av de bästa våt kakel såglinjer på marknaden idag. De är mycket enkel att installera, använda, städa upp och lagra till nästa kakel projektet. Många skärlinjer och andra tillbehör finns att förbättra din förmåga att producera högkvalitativa, anpassade plattor. Och dess teknisk support är också utmärkt. Du kommer inte bli besviken när du använder en våt kakel såg gjordes av MK Diamond.

Instruktioner

Hur man använder en MK Wet Saw Tile Cutter

1 Placera plattan såg på en bricka såg stå, ett bord eller en annars plan, upphöjd yta. Om kakelsåg höjs upp till nivå som är bekväm att använda, kommer det att bli enklare att använda samt. Anslut den medföljande jordfelsbrytaren till en strömkälla. Häll vatten i vattenbehållaren och placera vattenpumpen i vattenbehållaren samt. Anslut vattenpumpen i uttaget tillhandahålls i plattan sågens motorhuset. Slå inte på enheten ännu.

2 Markera kakel som måste skäras med en porslins markör. Om brickan är märkt med någon skrivredskapet annan än en porslins markör, vattnet som sprutar ut av plattan sågklinga kommer sannolikt radera markeringen för dig. Detta inkluderar permanent svart markering. Vattnet som kommer ut på en platta sågklinga är nästan slipmedel, och det bläck av en permanent markör kommer att lyfta bort av ytan av den sida vid sida och flyta bort. Om du skär flera brickor till samma mätning, skapa en rak skär guide till att mätning så alla de skurna plattor kommer att vara exakt samma storlek.

3 Placera brickan på skärbordet. Linje märket upp med diamantklinga, vrid plattan såg på och tillåta bladet att snurra upp till sin fulla hastighet, och utföra de nödvändiga nedskärningarna. Förflytta skärbordet mot bladet tillräckligt långsamt för att tillåta att såga plattan i sin egen takt. Om du försöker att skära kakel alltför snabbt, kan du skada diamantklinga, motorn eller båda. Det är farligt att skära en bit av kakel för snabbt.

4 Vrid plattan såg ut när alla snitten har utförts. Låt klingan stanna innan de lämnar kakelsåg och dra sågen för att förhindra obehörig användning (särskilt för barn).

5 Töm vattnet från vattenbehållaren och sprutar av plattan resten bort från sågen, sågen stå eller bord, och vattenbehållaren med en trädgårdsslang. Tillåta alla delarna att torka.