Hur man byta batteri i en 2004 Dodge Durango

Hur man byta batteri i en 2004 Dodge Durango


Att upprätthålla det elektriska systemet i din Dodge Durango börjar med batteriet. Batteriet är oftast bra för fyra år. Batteriet används för att mata elkraft till fordonet. När du startar bilen, tar detta en avgift från batteriet för att aktivera startmotorn. Generatorn laddar batteriet och alternerar strömmen så lastbilen kan utnyttja den. Den batteriet försörjer dina komponenter såsom din radio, ljus och alla dina varelse bekvämligheter. Detta skulle inkludera elmanövrerade stolar, makt dörrlås och fönsterhissar. Byta ut batteriet oftast bara tar några minuter att byta.

Instruktioner

Koppla batteriet

1 Öppna motorhuven för att komma åt motorrummet. Leta upp batteriet på den högra sidan av passagerarutrymmet.

2 Koppla bort minuspolen med en hylsnyckel. Dra av terminalen med fingrarna. Låt inte det beröra den positiva sidan.

3 Koppla den positiva polen med en hylsnyckel. Dra bort med fingrarna.

4 Unbolt fästkonsolen med en hylsnyckel. Dra fästet ur vägen med fingrarna. Lyft ut batteriet ur motorrummet. Placera den på marken.

Sätta i batteriet

1 Placera det nya batteriet på samma plats det gamla batteriet drogs ifrån. Se till att den sitter där på samma sätt som gamla batteriet var placerad.

2 Anslut den positiva kabeln till den positiva polen. Pluspolen betecknas med ett plustecken (+) symbol. Dra kabeln med en hylsnyckel.

3 Anslut den negativa kabeln till den negativa polen. Den negativa terminalen betecknas med ett minustecken (-) symbol. Dra kabeln med en hylsnyckel.

4 Placera fästet över batteriet. Dra åt med en hylsnyckel.

5 Starta trucken för att säkerställa att batteriet är bra. När du stänger lastbilen, vänta en timme och veva igen för att se till att batteriet håller en laddning.