En praktisk vägledning till Machu Picchu

En praktisk vägledning till Machu Picchu

Introduktion

Machu Picchu i Peru är en av de mest fascinerande och otroligt vackra platser på planeten. I själva verket var det röstade en av de nya sju underverk i världen av miljontals människor i en Internet-enkät 2007. Den 15: e århundradet citadell, baserat 2,430 meter (7,970 fot) över havet i Urubamba dalen, vittnar om den fantastiska teknik och arkitektoniska förmåga Inkas. Detta stycke ger en praktisk guide till en av sydamerikanska mest besökta turistattraktioner.

Den bästa tiden på året att besöka

När det gäller väder, den bästa tiden på året besöka Machu Picchu är i maj och juni, eftersom det är mycket osannolikt att regn i området under denna period. Men maj och juni är de kallaste månaderna på året i denna del av Peru och kostnader är också högre eftersom det anses högsäsong. Således totalt sett är det lämpligt att besöka citadellet mellan slutet av mars och början av april, eftersom det är den tid på året när regnet börjar blekna och temperaturen förblir trevlig. Januari och februari är de regnigaste månaderna.

Med tåg

Det snabbaste sättet att nå Machu Picchu är med tåg. Det finns en järnvägslinje som förbinder Ollantaytambo, vilket är ungefär tre timmar med buss från Cusco till Aguas Calientes, staden vid foten av berget åsen som citadellet är baserad. Därifrån kan du ta en buss till platsen entrén eller utföra samma väg till fots. Tågen kör hela dagen, men det är lämpligt att köpa dina returbiljetter i förväg för att undvika besvikelse. Det första tåget avgår Ollantaytambo vid 06:10 och den sista tjänsten från Aguas Calientes lämnar vid 21:30.

Inkaleden

För de mer äventyrliga resenären, kan Machu Picchu även nås genom att följa en av tre Inka spår. Stora delar av banorna, som varierar i längd och svårighetsgrad, bildades av Inkafolket som vägar till platsen. Den "klassiska" trail tar ungefär fyra till fem dagar att slutföra. Den peruanska regeringen har infört begränsningar på mängden människor som kan använda banorna varje dag på grund av miljöhänsyn. Vandringar måste ske med certifierade guider och de bör bokas i förväg.

inträdesbiljetter

Populariteten och berömmelse Machu Picchu verkar växa för varje år och detta har lett några att uttrycka oro över effekterna av turismen på platsen. För att bekämpa frågor om erosion och skada den peruanska regeringen utfärdade begränsningar 2011 begränsa det dagliga antalet besökare till 2500. Som ett resultat av detta har få en biljett att komma in på webbplatsen blir lite svårare än det brukade vara. För närvarande kan du köpa biljetter via en officiell webbplats eller från kulturcentret i Aguas Calientes. Biljetter säljs inte vid ingången till platsen. Om du väljer att köpa din biljett i Aguas Calientes, måste du betala i sulor, valutan i Peru.

Var de ska bo

Om du väljer att nå Machu Picchu via Inkaleden, kommer ditt val av natten skydd längs vägen begränsas till tält på campingplatser. Kom ihåg att du måste genomföra vandringen med en guide som känner till området och att den bergiga spår tar mellan fyra till fem dagar att slutföra. Om du väljer att nå platsen med tåg, det finns boende från billiga vandrarhem till 5-stjärniga hotell som erbjuds i Aguas Calientes. Det är dock inte tillrådligt bok ett dyrt hotell som du kommer förmodligen inte tillbringa mycket tid i själva staden.

Gå runt på webbplatsen

En gång i Machu Picchu, turister är fri att gå runt större delen av den arkeologiska platsen. Det finns vissa begränsade områden, men detta kommer inte att förstöra din njutning av denna spektakulära plats. Sajten öppnar på 6:00, och att göra det mesta citadellet, är det lämpligt att ange så tidigt som möjligt. Webbplatsen är uppdelad i olika sektorer som det kungliga residenset, främsta torg, det heliga området, området för adeln, ett bostadsområde och jordbruksområdet.

Wayna Picchu

Detta berg är kanske en av de största utmaningarna för besökare till Machu Picchu. Klättra till toppen av Wayna Picchu, som också är känd som Huayna Picchu, är begränsad till två grupper av 200 personer per dag. Biljetter till två timmars vandring måste köpas i förväg. Toppmötet är 2,720 meter (8,920 fot) över havet. Den Wayna Picchu platsen har ett antal tempel och en av dess spår leder till en serie av naturliga grottor. Om du känner att företaget hela turnén av Wayna Picchu är bortom din förmåga, kan du klättra och sedan ner i berget på bara en sida i ca 45 minuter.

Kläder

Klimatet i Machu Picchu varierar beroende på tid på året du besöker. Emellertid är det fortfarande lämpligt att bära flera lager av kläder som kan avlägsnas beroende på temperaturförändringar under hela dagen. Köpa några byxor som kan omvandlas till shorts är ett alternativ värt att överväga. Du kommer också att behöva ett par bra skor eller utbildare med höga sulor som grepp marken ordentligt. Det är också lämpligt att ta en hatt och använda massor av solskyddskräm.

bestämmelserna

För att få ut det mesta av ditt besök till Machu Picchu, kommer du vill spendera så mycket tid på platsen som möjligt. I själva verket är det möjligt att tillbringa mer än 10 timmar där och det innebär att goda leveranser av mat och vatten är oumbärliga. Vi rekommenderar att du packar ryggsäcken med minst två liter vatten, smörgåsar, frukt och kex. Ingången till platsen är den enda plats där mat och dryck säljs och priserna är ganska höga.

De bästa fotografier av ditt liv

Kombinationen av fantastiska vyer och fascinerande sevärdheter som Machu Picchu erbjuder nästan tvingar dig ta ett fotografi eller spela in en video med varje par steg du tar. De bästa bilderna uppnås som citadellet är lysa av solen. Om du klättra till toppen av Wayna Picchu, ägna lite tid att fånga den vackra vyn erbjuder Machu Picchu. Utan tvekan ditt besök till Machu Picchu kommer att ge dig varaktiga bilder som du kan dela med dina vänner och familj.