Hur konvertera USB till MIDI

Hur konvertera USB till MIDI


Musical Instrument Digital Interface (MIDI) är en branschstandardformat för överföring av data mellan synthesizers och andra musikaliska maskiner. Medan MIDI föregår den stationära datorn revolutionen blev formatet standard för gränssnitt datorer med extern elektronisk musikutrustning samt. Från och med 2010, är en enkel USB-port allt som är nödvändigt att ansluta en MIDI-enhet till en dator. Att utföra uppgiften, behöver du en USB-till-MIDI-kabel eller anordning som omvandlar USB till MIDI. Det finns många alternativ för en sådan anslutning, från enkla kablar till större enheter som erbjuder ytterligare funktioner.

Instruktioner

1 Köpa Xmidi 1X1 Tab by E-mu. Denna enkla kabel ger en USB-kontakt i ena änden och två MIDI-kontakterna i den andra: en för MIDI-ingång och en för MIDI-utgången. Med den här metoden kan du ansluta en MIDI instrumentet till en dator USB-port och har datorn data automatiskt omvandlas till både inkommande och utgående MIDI-signaler. Du kan använda synthesizer eller andra instrument för att styra digital musikprogram, och i sin tur har programvaran automatiskt spela upp låtar på den externa enheten. Denna enkla och portabel lösning är bland de billigaste sätt att konvertera USB till MIDI.

2 Installera en M-Audio Midisport enheten till datorn om du behöver konvertera USB datordata för mer än en MIDI-instrument samtidigt. Den Midisport rad produkter från M-Audio innehåller små lådor som sitter bredvid datorn och ansluta till den via en vanlig USB-kabel. När enheten är en verklig del av hårdvara, kräver den inte extra strömförsörjning. Rörelse kraften tas emot direkt från USB. Den Midisport 2X2 ger input och output för två MIDI-enheter. 4x4 stöder upp till fyra enheter. Alla Midisport lådor skicka data via en USB-kabel.

3 Fäst Cakewalk UM-3G till datorn för större flexibilitet vid konvertering USB data till MIDI. UM-3G stöder tre MIDI-anslutningarna, men ger också switchar för varje MIDI-port för att ställa in hur enheten dirigerar data. Det är ibland nödvändigt att skicka MIDI-data via en converter box opåverkad, utan lådan tolka data som antingen inkommande eller utgående information. UM-3G ger "MIDI Thru" växlar så att du kan ta itu med detta behov, om det behövs. Cakewalk använder ett eget låg latens teknik för att mer effektivt hantera överföring och konvertering av stora mängder MIDI-data via en USB-kabel. Därför kan UM-3G ger bättre resultat när man arbetar med en stor samling av instrument.