Så här ändrar Honda Civic bromsbelägg

Så här ändrar Honda Civic bromsbelägg


Honda Civic är en av de mest kända japanska bilar. Civic är en mycket pålitlig, väl konstruerad kompakt bil som har gått igenom flera omkonstruktion genom åren. Som en del av rutinmässigt underhåll, bör Civic s bromsbelägg kontrolleras regelbundet och bytas vid behov. Detta är ett jobb som kan göras av en professionell butik eller av en amatör mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt.

Instruktioner

1 Parkera bilen på en plan och jämn yta som är väl upplyst Använd en rörtång för att lossa hjulet och rsquo; s hjulbultar. Lyft fordonet med en domkraft och stödja den på pallbockar. Du kan göra de främre bromsbelägg och sedan de bakre bromsbelägg om du föredrar. Avsluta avlägsnandet av hjulbultarna och hjulen.

2 Leta upp bromsok bultar, som är belägna på toppen och botten av bromsok mot hjulhuset. Lossa och ta bort den nedre bromsok bolt med en socket och ratchet. Du måste hålla den inre muttern med en öppen nyckel för att lossa skruvarna. Svänga bromsoket på den övre bromsok bulten uppåt och bort från rotorn.

3 Ta bort bromsbelägg och broms pad shims från bromsok bäraren med händerna. Dessa kommer helt enkelt glida ut. Ta bort broms behålla klipp från bromsok bäraren dynan.

4 Spray broms renare på bromsok, fäste och rotorn och torka allt ned med en ren trasa. Applicera ett tunt lager av monteringspasta på bromsen klämmorna där de monteras på bromsok bäraren dynan. Montera clipsen i bromsoket bäraren.

5 Applicera ett tunt lager av monteringspasta vid sidan av mellanläggen som går mot bromsbelägg och baksidan av dynorna. Inte får någon pasta på rotorn eller yta av kuddar som berör rotorn. Installera de nya kuddar och shims i bromsoket bäraren.

6 Ta bort locket på huvudbromscylindern och ta bort ungefär en halv tum av bromsvätska. Placera bromsok kolv verktyget på bromsok kolv och caliperkroppen. Komprimera kolven i bromsoket.

7 Skjut bromsok tillbaka över rotorn. Installera bromsok bultar och dra åt dem med socket och ratchet. Upprepa ovanstående steg för de återstående hörnen på fordonet. De bakre dynorna ändras på samma sätt.

8 Sätt tillbaka hjulen. Sänk fordonet till marken och dra åt muttrarna. Fyll huvudcylindern med ny bromsvätska och dra åt locket. Pumpa bromsarna tills pedalen känns fast.