Hur man redigerar Truetype

Hur man redigerar Truetype


Truetype är ett typsnitt teknik som används av Apple och Microsoft-program. Tekniken har utvecklats av Apple-datorer och ger hög trohet i datorer och utskrift. Flera program alternativ är tillgängliga för redigering Truetype-teckensnitt. Microsoft har släppt en förlängning för att redigera Truetype preferenser, till exempel. Hög Logics FontCreator skapar och redigerar Truetype. Fontforge är en feeware tillgänglig på Linux som skapar och redigerar teckensnitt Truetype och andra typsnittsformat. (Se "Resurser".)

Instruktioner

Microsoft Font Properties Editor

1 Ladda ner Microsoft Font Properties Editor (se "resurser"). Installera programvaran. Dubbelklicka på filnamnet och följ instruktionerna på sidan.

2 Bläddra till teckenfilen. Klicka på "Start", "Den här datorn". Bläddra till den mapp som innehåller de typsnittsfiler.

3 Redigera teckensnitt egenskaper. Högerklicka på typsnittsfil, välj "Egenskaper". Microsoft Font Properties Editor utökade alternativ visas i fastigheterna. Redigera egenskaperna som önskas och klicka på "OK".

Redigering Truetype-teckensnitt med FontCreator i Windows

1 Ladda ner FontCreator fri rättegång (se "resurser"). Installera fri rättegång. Dubbelklicka på filen och följ instruktionerna på skärmen.

2 Starta gratis prov. Klicka på "Start", "Kör". Skriv "FontCreator" och sedan på "Enter".

3 Öppna typsnittsfilen. Klicka på "File", "Open". Bläddra till den tecken fil som du vill redigera. Klicka på "OK."

4 Redigera filen. Det finns många peka och klicka verktyg som kan användas för att redigera teckensnittet. Leka med de funktioner som finns.

5 Spara teckensnitt. Klicka på "File", "Spara som". Ange ett unikt användarnamn och klicka sedan på "Spara". Om du klickar på "File", "Spara" teckensnittet kommer att spara jämfört med originalet som du har valt att redigera.

Redigering Truetype-teckensnitt med fontforge på Linux

1 Starta någon skal. Om du använder Ubuntu distributioner detta kan göras genom att klicka på "Program", "verktyg", "Terminal".

2 Installera fontforge. Typ "sudo apt-get install fontforge" i kommandotolken och tryck sedan på "Enter". Skriv in lösenordet för root när det efterfrågas och tryck sedan på "Enter". När du tillfrågas om du vill fortsätta, typ "y" och tryck sedan på "Enter".

3 Starta fontforge. Skriv "fontforge" på kommandoraden.

4 Öppna typsnittsfiler. En dialogruta öppnas när programmet startar. Använd denna dialogruta för att bläddra till tecken fil du vill redigera.

5 Redigera filen. Peka och klicka verktyg finns tillgängliga för att redigera teckensnittet. Experimentera med funktioner som är tillgängliga.

6 Spara teckensnitt. Klicka på "File", "Spara som". Ange ett unikt användarnamn och klicka sedan på "Spara". Om du klickar på "File", "Spara" teckensnittet kommer att spara jämfört med originalet som du har valt att redigera.