Hur man testar när glödstiften Bad

Hur man testar när glödstiften Bad


Glödstift används vanligen i fordon med dieselmotorer samt fjärrkontroll bilar. Syftet med dessa pennformade metallföremål är att förse motorn med värme. Motorn kommer att kunna inledas så snart den har fått tillräckligt värme. Medan glödstift används på fordon som inte har tändstift, som tändstift de kan gå dåligt och behöver bytas ut.

Instruktioner

1 Ta bort den elektriska kontakten sitter på insidan av ventilkåpan. Detta kan hittas i närheten av packningen i motorn.

2 Tryck kontaktspärren och öppna försiktigt med en skruvmejsel. Det kommer att finnas nio stift synliga. Glödstiften använda fyra stift. De fyra stiften att glödstiften använder är det två på baksidan och två i fronten.

3 Programmera multimetern inställd på motstånd och lågväxel. Multimetern uppsättningen kommer att mäta resistansen hos glödstiften (se Resurser).

4 Fäst den negativa kabeln till en stabil jordpunkt. Minuskabeln kan identifieras genom sin svarta färg.

5 Probe de fyra stift separat med hjälp av pluskabeln. Den positiva bly identifieras genom sin röda färg. Den glödstift motstånd bör mäta mellan 0,6 och 2 ohm. Någon indikation på oändligt motstånd indikerar glödstiften är dåliga. Oändligt motstånd kan identifieras när nålen rör sig längst till vänster på skalan.