Varför du måste sluta vara en jul grump

Varför du måste sluta vara en jul grump

Introduktion

Vissa människor älskar det, men vissa människor hatar det med en passion. Julen skiljer oss, men ibland även den mest härdade Scrooge behöver bara höra en låt eller har en enda snigel julen brandy att komma i stämning. Klibbig och kommersiella det sannerligen är, men du kan ta från det vad du vill. Om du fast besluten att inte njuta av det, det finns inget som kan göras, men för dem med något på staketet vi har förberett 20 sätt att injicera liv i upptakten till jul.

# 20 Glögg

En gradvis introduktion till idén om julen kan åstadkommas genom att blanda en del av din egen glögg. En bra ursäkt för att fastna i de nedre hyllorna i vinstället trevlig och tidigt på säsongen, kommer din egen glögg hålla jul kall ut men julglädje i. Experimentera med olika recept under hela säsongen och kom ihåg att det är bara för att det är jul som du kan.

# 19 Fest filmer

Du kan hata musiken, dekorationer och den allmänna julstämning, men ingen kan förneka att det har varit några stora Christmas filmer gjorda. Home Alone, Scrooged, Bad Santa och Livet är underbart är bara några av de filmer som säkert kommer att vara i år, och de kommer alla att få bollen i rullning jul-wise. Kanske en av de mest godtagbara christmassy saker att göra när som helst på året, komma igång om dessa så snart som möjligt.

# 18 bitar och Bobs

Klibbig, pund butik tat eller ädelmetall chic - det är helt upp till dig. Ut konserverad snö, järnek och mistel och göra ditt hem din egen Christmas Wonderland. Du kan även gå alla ut som många av våra galna amerikanska kusiner och dekorera utsidan med jätte blinkande animatör som kommer att suga upp nätets saft och hålla dina grannar vakna på natten. Det blir ingen flyr julen när du tar det på hem.

# 17 göra en du lista

Omfamna den själviska delen av julen genom att tänka på alla de godsaker som du vill i år och skriva ner dem. Denna "morot" snarare än "stick" övertalning mot fest kan få bra resultat som din upphetsning smälter in med andras i upptakten till den stora dagen. Glöm inte att dela din lista med andra - om du är en sann Scrooge du behöver inte förkrossande besvikelse läggs till dina elände på juldagen också.

# 16 kvällsöppet

En skrämmande utsikter för många, kvällsöppet är när det blir riktiga. Attack det head-on, men inte gå in obeväpnade. Vet vad du vill och var du vill få det. Att fatta beslut i farten får dig galen och desperata, och varannan du tillbringar i onödan i en butik innebär en ständigt ökande temperatur under kragen som din vinter woollies har du tryckande på täppt, proppfull butiker. Godspeed och lycka till i det. Det kommer att lämna dig helt låst i till jul läge.

# 15 Fest jinglar

Dessa kan antingen göra eller bryta din julstämning eftersom när de börjar du kommer att höra dem förrän annandag jul. Välj dem klokt och undvika radion om alltför många sannolikt kommer att driva du över kanten. De kommer att vara i affärer naturligtvis, så akta och överväga shopping på internet istället. Alla har sina favoriter bland de vanliga, men även om du inte är förtjust i någon av dessa, finns det några mer obskyra fest jinglar ute att utforska.

# 14 Välgörenhet börjar hemma

Få på en nuvarande köpa rulla genom att få något för dig själv först. I pengar blödning virvelvind av säsongen, kommer din bank inte märker en liten fest för dig. Du får lite julig injektion från köp, men även om du känner en pang av skuld det bara kommer att sporra dig till att du får resten av din nuvarande handla klar.

# 13 Tänk på bebisarna

Även den mest gråhårig Scrooge var ett barn en gång, och alla barn älskar julen. Försök och se över din ungdom genom att hänga runt den unga och utfodring av deras entusiasm. Försök att fokusera på saker som deras undra på den magiska jul, jultomten, Vägen till Betlehem och anda av att ge, snarare än eventuella befintliga väckande vredesutbrott.

# 12 Dessa magiska ögonblick

Det finns inget som att minnas den gamla goda tiden för att få dig på humör för jul. Få ut de gamla album om det hjälper jogga ditt minne av hur du brukade fira innan du blev en kall cynisk skal. Ta gamla traditioner tillbaka till livet och hjul ut mormor att göra arkaiska förslag. Ett spel av Puss i hörnet kan hjälpa till att ta grälla kommersiella glans utanför julupplevelse.

# 11 Dear John

Få igång festligheterna i god tid genom att skicka ut kort i god tid för den stora dagen. De mer tidiga kort du skickar ut mer får du förmodligen i gengäld tjänar som en veritabel dropp-feed av julstämning genom brevlådan ända fram till jul. Alla gillar att få inlägg som inte är en faktura eller skräp - som båda kommer att vara i stort utbud under säsongen.

# 10 Snö dagar

Om det snöar, behöver du inte någon av de andra tips. Snö = julstämning, men dess magi är flyktig. Om snön varar längre än ett par dagar sin charm töms snabbt som rasande nuvarande köpare fastnar i oändliga trafik och försenade flyg förstöra julen planer. Så gå ut och njuta av det medan det är färskt - bygga en snögubbe, har ett snöbollskrig och göra snöänglar.

# 9 Hemfärden

Besöker kära, men ännu viktigare din familj hem, är alla en del av julen rutin. Lämna argumenten för juldagen och besöka i loppet för att göra planer. Besöker gården kan vara stressande, men hitta din inre lugn och försöka göra det bästa av det. Om du bor utomlands, får på Skype så att du kan se julen inrätta hemma - det kan till och med sluta smälta hjärtat av terminalen Scrooge.

# 8 Ett läger jul

Inget stavar jul riktigt som att ta familjen ut för att titta på åldrande homosexuella knäcka bawdy skämt på din lokala teater. I själva verket, barnen älskar publiken interaktion och sagor, och det är något så grunden julig att du inte kommer att kunna hjälpa men komma in i feststämningen. Du kommer att skrika "han är bakom dig" med de bästa av dem i slutet av showen. Bara gå lätt på intervall drycker.

# 7 Trotsa elementen

Att ta sig ute i vinterkylan och ta en promenad i landet eller en park kan göra underverk för din julstämning. Det är väl lämpade för julen scrooge som det finns inga jinglar, glitter eller presenter i sikte. Om du är nära kusten, kan bleakness av en tom promenaden har ett slags vild skönhet som vågorna slår över havet väggen. Det bästa är när du dyker in i puben i slutet och få upp bredvid elden.

# 6 National Lampoon

Detta kan komma för sent för många där ute, men den årliga påslagning i städer över hela landet är för många människor den punkt där julen kommer till stånd. Brukar åtföljas av ett särskilt besök från Santa för barnen, är den faktiska inkopplings administreras vanligen av en gormless verkställande från kommunen, men ibland av en blixt-in-the-pan kändis. Ändå är budskapet mycket tydligt: ​​Julen har kommit och du får bättre redo.

# 5 Doors of Perception

Ingenting var lika spännande som att få upp varje morgon som barn och öppna nästa dörr på julkalender. En åsna? En herde? Buzz Lightyear? Nu när chokladen adventskalender är normen, är spänningen ges en söt belöning. Varje morgon i december kommer du att bli påmind om den kommande julen - bra eller dåligt.

# 4 packning på pounds

Nötter, mince pies, säsongs spel och rostade kastanjer: alla bra ställen att starta din smak på vägen till fest överskott. Vissa saker vi bara äta på julen, vilket naturligtvis väcker frågan "om de är så trevligt varför vi inte äta dem året runt?". Men det handlar inte om att känslan av julmat, handlar det om att komma in i andan av säsongen. Så fastna i en del av den tunga, tunga jul fayre och se dig på löpbandet i januari.

# 3 Julmarknaden

De har blivit omåttligt populära under de senaste åren, och de flesta städer i Storbritannien har dem under större delen av december. Tvätta en tysk korv med en super-styrka Trapist belgisk öl och julstämning kommer inte långt efter. En liten smak av gammaldags jular, marknaderna är oftast bra för mat, dryck och gåvor. Om du har råd med en förkristna utfärd, att bege dig till en europeisk stad se marknaderna på deras eget territorium.

# 2 Vänliga feta män

Kolla in den stora mannen själv i ett köpcentrum nära dig den här julen. Barnen kommer antingen gå vilt med spänning eller styv med skräck på att möta mannen som bestämmer vem som har varit stygg och trevlig. Köpcentra tycks också ha skärpt regelverk, vilket innebär att risken för Santa är en dreglande druckit eller på annat sätt moraliskt tveksamt är lägre än någonsin.

# 1 Den ironiska hoppare

Få en kraftfull injektion av allt christmassy genom att sätta på ett ironiskt ren jumper, bli full på äggtoddy och glögg och dans till fest jinglar. Om det är en personalfest är du garanterad någon skandal, bara inte vara i fokus för det. Lämna det till den milda tillgjord chap från annonsavdelningen som inte brukar dricka. Julfesten kan bara göra ditt år.