Hur använder jag en skanner / kopiator / skrivare och en dator till Fax något?

Hur använder jag en skanner / kopiator / skrivare och en dator till Fax något?


Ett fax är ett dokument som har översatts till en digital fil och sedan skickas till en annan faxmaskin. Men med en särskild tjänst kan du skicka ett fax från en dator till en faxmaskin eller till en annan dator. Detta innebär att du inte längre behöver en dedikerad fax. Detta kan inte bara spara pengar, men gör att du kan ta emot fax även när du är borta från kontoret.

Instruktioner

1 Registrera med ett fax till e-posttjänsten. Några som du kan överväga är MyFax, FaxBytes och Nextiva (se Resurser). Dessa tjänster kommer att ge dig en speciell e-postadress som du kan skicka fax från och ett telefonnummer som du kan ta emot fax på din dator. Från och med augusti 2010 dessa tjänster kostar mellan £ 3,80 och £ 9,70 per månad.

2 Lägg dokumentet som du vill faxa ner på flatbäddsskannern. Skapa en genomsökning av det och spara den som en JPEG till skrivbordet.

3 Öppna din e-postprogram och skapa en ny e-post. Klicka på "Attachment" och hitta dokument som du vill skicka. Klicka på den och vänta på att ladda upp. När den är fäst, typ i faxnumret följt av e-postadress du fått från tjänst i "Till" avsnitt. Skicka e-post och det kommer att tas emot av din fax. Det kommer automatiskt att omvandlas till en fax och skickas till den mottagande maskinen.