Vilka är skillnaderna mellan Malta och havanais hundar?

Vilka är skillnaderna mellan Malta och havanais hundar?


De maltesiska och Havanese hundraser liknar på många sätt. Subtila skillnader i utseende och temperament gör de raser bättre lämpade för olika ägare. Maltese används ofta som visar hundar men också göra ett bra husdjur på grund av deras temperament. Havanais är också bra för familjer eftersom de är lekfulla och hållbar och låga underhållskostnader. Havanais rasen är mindre vanligt i USA, så att hitta en uppfödare kan vara svårare, och priset på husdjur kan vara högre.

Temperament

Vilka är skillnaderna mellan Malta och havanais hundar?


Havanais är robusta små husdjur, och trots sin storlek, de är alltid upp för lite roughhousing med människor och andra hundar. Malteserna är också mycket lekfull, även om de är något skörare i temperament. Havanais tenderar att bära en mer happy-go-lucky uttryck medan maltesiska tenderar att vara något mer dämpad. Båda hundarna är fulla av energi och tenderar att passa bra med familjer.

Utbildning

Under utbildningen, båda raser lära väl och tenderar att njuta av utbildningen. Deras utbildningsbehov skiljer sig något eftersom varje har beteenden som du behöver för att bryta. Vanligtvis är det en hund utbildning, och inte den naturliga beteendet hos rasen, som är orsaken till dåliga beteenden. Havanais tenderar att utveckla separationsångest eftersom de kan bli mycket beroende av lyckliga tider med ägaren. Maltese har en tendens att bli petiga eaters om de får alltför många matrester.

Utseende

Vilka är skillnaderna mellan Malta och havanais hundar?


Havanese finns i en mängd olika färger medan den maltesiska rasen har all vit päls. Maltese har rakt silkeslen hår när tränas och oklippt, och havanais har curl till deras päls. Havanais tenderar att vara något större och kraftigare än maltesiska. Den maltesiska rasen har en finare benstomme och en något tunnare nos än havanais. Båda har böjt svansar och päls som täcker deras ögon.

grooming

Både havanais och maltesiska är bra för allergiker, eftersom de inte fäller mycket. Men maltes allmänhet behöver mer trimning än havanais rasen. Havanese bör borstas en gång eller två gånger i veckan; det är rekommenderat att borsta Maltese dagligen. Dessutom har den maltesiska rasen vit rock som lätt kan missfärgas. För att förhindra färgning av ansikts päls, bör en maltesisk ha sina ögon områden rensas ut dagligen.