Hur att skapa en kniv och temperera det

Hur att skapa en kniv och temperera det


Det finns många sätt att göra en kniv, inklusive avverkning, hammare smide, slipning och gjutning. Att skapa en kniv tar tid, noggrann övervakning och tålamod. Detta är en farlig projekt och säkerhet är nyckeln i hela arbetet.

Instruktioner

1 Om du vill skapa en kniv, måste du först ett ämne av stål. Det finns ett antal utmärkta val stål från återvunna kedjor till gamla fjädrar, att beställa kompletta vedträn på nätet. En stor bit av stål som att starta din första kniv är en metall-fil. De är lätta att hitta lokalt och är billiga.

2 Använda handskar, en svetsvisir och tång, mata stålet i smedjan. En enkel kol forge kan värmas genom att öka luftflödet till elden, medan en komplex gas forge kommer att ha temperaturmätare och värme kontroller. Sakta värma stålet tills det börjar glöda, för att sedan öka värmen tills stålet är glödhet.

3 Fortsätt att hamra ut och värma stålet till önskad form. Jämnt platta ut stålets ner hela sin längd. Om du överhettas spetsen och sedan försöka värma Tang, kommer spetsen för kallt när tången är rätt temperatur.

4 När smide är gjort, glödga stålet genom att låta det svalna långsamt. En enkel metod för att uppnå detta är att begrava bladet i en hög av smuts, låta det svalna helt innan du tar bort den. När bladet är sval vid beröring, sätta den i frysen över natten hjälper till att stabilisera stålet. Upprepa denna process två gånger under två dagar. I motsats till att använda smedjan för detta, kan du göra en liten eld och placera bladet i den. När elden brinner ut sig, begrava bladet med smuts och aska och låt den svalna.

1 Med hjälp av en hand fil, fil glödgat stål till önskad form. Metallen kommer att vara mjuk nu och bör vara lätt att arbeta med. Platta till båda sidor av bladet och städa upp ryggraden. Definierar spetsen på bladet och lägga avsmalningen nedåt till kanten.

2 Värma bladet till en glödande orange, långsam ökning av temperaturen ovanför den röda färgintervallet. Använda en magnet för att vidröra metall. När magneten inte längre sticker, är den redo att släckas. Detta steg måste ske snabbt för korrekt värmebehandling.

3 Med den formade stål fortfarande i dina tång, doppa hela bladet, kant först i avkylningstanken. Olika typer av stål behöver olika släck medier inklusive vatten, olja eller saltlake vatten. Stål filen ska släcktes i olja. Det finns specialkylningsolja som finns, men för en första försök, kommer en tunn motorolja fungerar. Härdning hela bladet är en process som kallas "genom-härdning." Hålla bladet i oljan tills bubblorna och ångan stopp.

4 När bladet kvävs, lämna den i avkylningstanken tills både olja och blad få rumstemperatur. Du kan testa härdn med en hand fil, för att se om filen biter in i stålet. Om den gör det, är bladet alltför mjuk och måste rehardened. Om filen blickar off är bladet härdat, och redo för anlöpning.

5 När bladet är härdad, grepp det med tång än en gång och värm från ryggraden. Gör att ryggraden av bladet för att värma till gult jämnt, från baksidan av spetsen ned hela ryggraden. Denna anlöp kommer att ge bladet flexibilitet, vilket gör det mindre spröd.

1 För en enkel trähandtag, borra ett hål genom en 1-tums träpinne rod, något mindre än tången. Värm tången en sista gång och använda den för att bränna hål i pluggen. Detta kommer att säkerställa en perfekt passform snabbt. Avsluta trä med slipning och fläckar till din personliga smak.

2 Från och med en grov, 200-slippapper, börja polering av oxidation och skjuta stålet i form. Poler skede kommer att presentera den slutliga formen på bladet, så se till att använda noggranna slag. Skjut sandpapper ner från ryggraden till avfasning och starta en ny stroke från avfasningen till kanten. Applicera jämnt tryck och långsamt börjar att lirka den slutliga formen av bladet.

3 Flytta upp till 400-grit sandpapper och fortsätta processen. Vid dessa låga grits, är det lätt att göra för mycket slipning; börja om från början kräver återgång till en lägre grus och renovering. Vid 800 grit, börjar rotera slag 90 grader och täcka bladet longways tills 400-grit märken är borta. Sedan växlar igen med 1000 grit tills 800-grit märken är borta. Slipning metallen på detta sätt mot kanten bör tunna metallen till en skarp gränslinje. ska inte behövas ytterligare skärpning.