Hur man gör och avsluta trä burl skålar

Hur man gör och avsluta trä burl skålar


Trä noppor är en biprodukt av miljöstress såsom svamp eller insekter på vissa typer av träd som skapar intressanta årsringar och mönster i träet. Noppor är eftertraktade av träarbetare för sin skönhet och ofta används i bordsskivor och porslin. Trä burl skålar är underbara, varaktig och mångsidig, men konsten att skapa dem tar mycket tålamod och praxis. Förbered dig på att spendera långa timmar öva och förstöra skålar innan du skapar den perfekta produkten.

Instruktioner

1 Montera trä Burl skålen tom på svarv med hjälp av träskruv. Den nedre delen av skålen ska möta svarven svans lager sedan botten kommer att ruggas först.

2 Välj ett carving verktyg. En 3/8 till 5/8 skölp ska fungera. Slå på svarven och börja göra stadiga, även nedskärningar i trä. Se till att platta till botten så skålen kommer att vila nivå på ett bord när du är klar.

3 Omvänd skålen på centra eller träskruv så insidan står nu svansen lager. Med användning av varmt lim, limma en runt trästycke om en tum tjock som en tapp på botten av skålen för träskruven att fästa till.

4 mejsla ut på insidan av skålen med samma skölp, börjar med centrum och sakta arbeta dig ut. Som du komma närmare den slutliga tjockleken, göra mindre, mer exakta snitt. Kontrollera tjocklek antingen med fingrarna eller en tjocklek för att se till att det finns även hela vägen igenom.

5 Sand skålen på svarven genom att hålla sandpapper mot det medan svarven snurrar. Gör detta till både utsidan och insidan av skålen.

6 Sätt lite vax finish på en trasa eller pappershandduk och tillämpa den på skål på svarven. Den värme som alstras av friktionen hjälper smälta vaxet i trä av skålen, vilket ger en blank yta.

7 Applicera lack till skålen med en ren trasa eller pappershandduk på samma sätt. Vänta målet att torka och sedan ta bort skålen från svarven. Knock limmade tappar från botten, sedan sand och applicera yta till botten av skålen.