Hur tar jag bort vatten fläckar från oavslutade trä?

Hur tar jag bort vatten fläckar från oavslutade trä?


Oavslutade trä har inte skyddande beläggning som slutade trä har. Den skyddande beläggningen kallas en finish och det hjälper till att hålla virket från att bli skadad av överskottsvärme och fukt. Vatten fläckar kommer att ske på oavslutade trä när vatten - såsom kondens från ett glas eller vas - är kvar att sitta på objektet för ett överskott av tid. Vatten fläckar visas som mörka fläckar eller en vit, grumlig område på obehandlat trä.

Instruktioner

1 Ge det område du kommer att arbeta i med god ventilation. Öppna dörrar och fönster och - om möjligt - köra en fläkt. Bära ett par gummihandskar för att skydda huden från irritation som kan uppstå vid användning av oxalsyra.

2 Häll lika delar destillerat vatten och oxalsyra i en mikrovågsugn säker glasburk. Oxalsyra är också känd som trä blekmedel.

3 Placera mikrovågsugn säker glasburk i din mikrovågsugn. Värm burken på hög i 30-sekunders intervall tills innehållet är varmt. Innehållet måste hållas varm under vattnet fläckborttagningsprocessen. Var försiktig när du tar bort burken från mikrovågsugnen eftersom det blir varmt.

4 Mätta en ren pensel in i blandningen. Bred ut blandningen på vatten fläckar med pensel. Låta vattnet-blekmedelsblandning för att lufttorka på ofärdiga trä. Om nödvändigt, upprepa processen tills du vatten fläckar är inte längre syns.

5 Fyll en hink med en liter varmt vatten. Lägga 85.1gr. borax och blanda ihop med en träslev. Fukta en trasa i blandningen och torka av obehandlat trä. Blandningen kommer att neutralisera träet blekmedel.

6 Fukta en ren trasa med kallt vatten och skölj obehandlat trä. Använd en bit fint sandpapper för att försiktigt sand oavslutade trä. Oxalsyra kan orsaka träfibrerna att stiga.