Korrugerad plåt Specifikationer

Korrugerad plåt Specifikationer


Termen korrugerad plåt hänvisar till en familj av metalliska konstruktionsmaterial enhetliga genom sin krusigt utseende. Henry Palmer, som övervakade lagerbyggnader för London Dock Company, fått ett patent för indragna eller korrugerade järnplåtar i 1829. Inledningsvis tillverkade av smidesjärn, materialet visade sig lätt men ändå stark, brand och korrosionsbeständig och lätt att använda och återanvända. Järn reaktivitet orsakade det att rosta snabbt, så idag korrugerad plåt är galvaniserad, galvalumed eller rostfritt stål.

Material

Korrugerade metallpaneler eller ark används i ytterväggar, tak, trall och golvtillämpningar. Välj produkt baserad på sammansättningen och tillverkningsprocessen av basen stål och dess beläggning. Beläggningsprocessen, som kallas galvanisering, är ett varmförzinkat processen att tillämpa zink eller zink-aluminiumlegeringar. Ange panellängder du behöver och mätaren eller tjocklek, komma ihåg att ju mindre spårvidd, desto tjockare metall oavsett dess sammansättning. Andra viktiga specifikationer, med normer som fastställts av ASTM International, bildades 1898 som den amerikanska delen av International Association for Testing and Materials, inkludera materialets mekaniska egenskaper, såsom dess bärförmåga och ductibility, som anger materialets förmåga att böja utan att brista. Andra standarder för strukturella prestanda rating innefattar tester med enhetlig stillastående luft tryckskillnad utförs på både ark och ankare används för att fästa ihop dem och inramning element.

Profil

Rippel mönster eller korrugering profil ger stålplåten sin styrka för att stödja andra byggnadsdelar eller sin egen vikt utan buckling. Korrugerade profiler mäts genom djup och beck. Djup innebär höjd från toppen av krönet till botten av tråget på profilen. Pitch mäter avståndet mellan två krön. ASTM standarder kräver ark framställda med varje profil för att vara utbytbara i fråga om dimensioner, krökning, och antalet och storleken av hål stansade för skruvar per fot av sömmen. Nyare korrugeringsmönster har tangenter och plana kammar med varierande bredder av platt område mellan krönen, snarare än de kontinuerliga släta och regelbundna kurvor av den traditionella korrugeringen profil som skapats av valsar.

Färg och Finish

Adress estetiska överväganden genom att ange korrugerade paneler vilken färg har tillkommit genom tillämpning av en speciell plastfärg görs med ett harts av fluor-familjen som motstår skalning och blekning. Denna beläggning kommer i mer än 30 färger, i hög eller låg glans och en mjuk konsistens eller stuck-präglat mönster. Färgade paneler är också populär för tak på bostadshus eftersom deras färg kan hjälpa eller hindra värme vinna. Order paneler utan färg i en fräst, borstad eller spegel finish. Sammansättningen av legering som används i galvaniserade beläggningar frågor eftersom elementen, och den procentuella andelen av varje, som bildar legeringen påverkar panelen vikt och vissa andra egenskaper som magnetisering.