Hur man använder stenblock i landskaps

Hur man använder stenblock i landskaps


Stenblock eller stora stenar kan tjäna många syften i landskapsarkitektur. Stenblock kan ge kontaktpunkter för planteringar, tjänar till att dölja en ful område eller helt enkelt ge visuell intresse i en annars platta landskapet. Landskaps stenblock kan köpas i en mängd olika storlekar, former och färger som kommer att samordna med nästan alla landskap design. Med ytterligare funktioner som fontäner eller ljus, kan stenblock förvandlas till en hörnsten i varje gård.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av sten som kommer att användas. Det finns många faktorer som går in i detta beslut, så tid bör vidtas för att bläddra genom lokala landskaps företagets erbjudanden för att se vad som finns tillgängligt. Om stenen kommer att användas i ett område som kommer att vara färgstarka med blommor, skulle en vanlig vit stenblock vara bäst. Om inte, anser en gjord av glimmer rock som har färg, skuggning och höjdpunkter.

2 Välj platsen för stenen. Kom ihåg curbvädjan vid uppställningen. Om det kommer att bli en samlingspunkt, placera den i mitten av gården. Om det kommer att bli en accent, kan den placeras förskjuten från huset eller enheten. Välj en plats relativt platt som kommer att få tillräcklig solen om du kommer att plantera blommor runt den.

3 Förbered platsen för stenen. Enkelt plunking ner en stor sten är inte en bra strategi för landskapsarkitektur. Webbplatsen bör vara beredd, brukade upp och avgränsas. Till exempel kan du skapa en webbplats med hjälp av landskapsarkitektur virke som kan placeras i en fyrkant, triangel, cirkel eller åttakantiga form runt stenen. Detta skapar en visuell utrymme för stenblocket att gå.

4 Placera stenen i sin webbplats. Försiktighet bör iakttas för korrekt placering. Formen på stenblocket måste ställas ut och det bör finnas gott om utrymme runt den för blommor eller grus på platsen.

5 Fyll i området runt stenen. Överväga att plantera perenner eller marktäckande som kommer att förbli vintergröna under hela året. Blommor kan också placeras runt stenen för att ge det en extra pop av färg. För lågt underhåll, överväga att placera färgade grus och mindre stenar runt stenen att avsluta området.