Förhöjda Eosinofiler hos hundar

Förhöjda Eosinofiler hos hundar


En fullständig blod hjälper veterinären en bild av vad som händer i din hunds kropp. Varje blodkroppar räknas efter typ, och onormala siffror kan peka mot den typ av sjukdom. Eosinofiler är en av de celltyper som ses på labbrapporter, och en förhöjd räkna är eosiniphilia.

Hur de ser ut

En typ av vita blodkroppar, eosinofiler visas under ett mikroskop som runda med en rosa cellmembranet och en lila, med flera lober kärna. Dess kännetecken är massan av rosa kristaller i cellen, vilket är unikt för eosinofiler.

Vad dem gör

Produceras i benmärgen, eosinofiler färdas genom blodomloppet, uppsluka och neutraliserar invaderande partiklar. De släpper även proteiner som kan hjälpa till att försvara kroppen mot parasit och allergiska tillstånd.

Alltför många Eosinofiler

Alltför många eosinofiler i blodet är känd som eosinofili, och är resultatet av antingen en allergisk reaktion, ett parasitangrepp, eller en tarm eller lung tillstånd.

eosinofila sjukdomar

De vanligaste orsakerna till eosinofili är livsmedel eller lopp allergier, eller ett angrepp av rundmaskar, hakmask och piskmask. Många cancer och kroniska sjukdomar, såsom Cushings sjukdom, kan också höja eosinofilvärdet som kroppen monterar misstag en attack mot vad den ser som en främmande inkräktare, när inkräktaren bärs inifrån.

Behandling

Eosiniphilia är ett symptom, inte en sjukdom, så behandling skulle fokusera på villkor som orsakar det. Den eosiniphil räkna skulle naturligtvis falla som behandling fortskred. Eosinofilnivåer kan användas en barometer för att övervaka behandlingens framgång för villkoret som orsakar eosinofili.