Hur man förvandlar en diskett till en extern hårddisk

Hur man förvandlar en diskett till en extern hårddisk


De flesta datorer som tillverkas idag inte komma med interna diskettenheter. Vad gör du om du har alla dina data på disketter och inget sätt att använda dem? Skapa en extern diskettenhet från en äldre intern enhet är en bra lösning. Att skapa dessa enheter ger inte bara tillgång till dina disketter, men det bidrar också till att minska avfallet när du återanvända gamla delar.

Instruktioner

1 Köp en extern diskett kapsling. Många datorer och elektroniska specialbutiker bära dessa höljen, såsom Fry: s och Tiger Direct. Kapslingen är inte själva enheten; Det är helt enkelt ett fall för att hålla enheten. De flesta av dessa fall har 34-pin-till-USB-omvandlare ingår. Om omvandlaren inte ingår, 34-pin-till-USB-kablar finns också.

2 Ta bort diskettenheten från den gamla datorn. För att göra detta skruva fallet och leta reda på diskettenheten. Ta bort alla anslutningsledningar och skruvarna som håller enheten i. Enheten kommer att glida ur facket när alla skruvarna har tagits bort.

3 Öppna diskettenheten inneslutningen och sätt in enheten i höljet. Motorn kommer att koppla in omvandlaren i höljet eller inneslutningen har en öppning för att ansluta en kabel till enheten. Avsluta ärendet och skruva höljet tillsammans.

4 Anslut USB-kabeln till den externa diskettenheten och till den nya datorn och slå sedan på enheten. Det finns en på / av-knapp på baksidan av de flesta av dessa bilagor. En nätsladd kan också användas för att driva enheten. Vissa enheter drivs via USB-anslutningen, men vissa inte.

5 Kör set-up disketten från enheten att ställa in drivrutiner eller ladda ner drivrutiner från Internet. Du kan öppna Kontrollpanelen och lägga till ny hårdvara eller vänta på att datorn ska känna igen den nya enheten. Om du inte har en set-up disk med drivrutiner, gå till tillverkarens webbplats och hitta drivrutiner. Ladda ner drivrutiner och spara dem på en diskett. Detta gör att du kan ställa in disketten på olika datorer behov. Olika operativsystem kan kräva olika drivrutiner. Mer än ett set-up disk kan krävas.