Mässing Urnor på grekiska Stages

Mässing Urnor på grekiska Stages


Poeten John Keats ökänt skrev en Ode till en grekisk urna. En urna är en typ av vas, med eller utan handtag. Praktiska, vardagliga urnor kallade amforor användes för att lagra allt från vin till olivolja. Urnor görs som konst eller för speciella ceremoniella funktioner har genomarbetade dekorativa motiv som speglar antika grekiska samhället och kulturen. Urnor var vanligtvis keramik, men kan också göras av trä och metall. Mässing urnor var sällsynta.

Användning av Urnor på scenen i den grekiska teatern

Urnor är ett vanligt prop används på scenen i grekiska teatern både i forna tider och idag. Detta speglar deras användning i det dagliga livet av grekerna som förvaring för både vardagliga föremål, samt mer värdefulla föremål såsom dyra parfym.

Utseende av Brass Urnor

Mässing urnor var sällsynta så de skulle ha varit för en speciell, ceremoniell funktion av något slag. En viktig användning var begravningss att hålla askan av döda. Urnor som kallas "lekythos" föredrogs - dessa urnor har en lång, smal cylindrisk form med en smal hals.

Användning av Brass Urn Props

När rekvisita används i den grekiska teatern, de brukar också ha en djupare betydelse och signalerade djupare teman. Den grekiska steget bestod av en cirkulär orkester eller "dans space" där kören utförs och en rektangulär scen bakom det där aktörerna utförs. Med publik på mer än 14.000 personer, iscensättningen var begränsad. Publiken skulle ha betalat stor uppmärksamhet åt något dyker upp och dramatiker skulle ha avsett varje prop att vara symboliskt.

Kända Användning av en mässing urna på grekiska Stages

Sofokles pjäs "Elektra" har en urna i en huvudroll. Elektra längtar efter hämnd mot sin mamma som dödade sin far, kung Agamemnon av Mykene, när han återvände från det trojanska kriget. Hon sörjer även för sin bror, Orestes, som hon hjälpte fly när deras mor försökte också döda honom. Orestes kläcker en plan att återvända till sin hämnd, tillkännager sin falska död och anländer med en urna som levererar sina egna förmodade aska till Elektra. När Elektra tar urna, beklagar hon för hans död långt borta och Orestes flyttas för att avslöja sig själv och den tomma urna. Det antecknades bekant att när antika grekiska skådespelaren Polus spelade den del av Elektra, placerade han askan av sin egen död son i urnan.