Hur man identifierar utvidgning av livmoderhalsen

Hur man identifierar utvidgning av livmoderhalsen


Cervikal dilatation uppstår under graviditet och kan orsakas av vikten på det växande fostret, som kallas cervikal inkompetens. Detta tryck stammar muskeln och får den att försvaga och öppen. Livmoderhalsen kommer också att öppna under en normal förlossning. När livmoderhalsen börjar öppna, kallas det utvidgning. Under förlossningen och den efterföljande födelsen av ett barn, vidgar livmoderhalsen som barnets huvud trycker mot den. För att identifiera om livmoderhalsen är dilating och hur mycket utvidgning kan vara en läkare eller sjuksköterska kommer att undersöka patienten. En vaginal tenta berättar läkaren hur långt livmoderhalsen är, hur mycket utplåning (gallring) har inträffat och hur vidgade det är.

Instruktioner

1 Vet symptomen. Om du är gravid, kan du uppleva blodiga show eller en slem plugg som livmoderhalsen vidgar. Detta innebär att du har lätt vaginal spotting och passera en bit av slem. Detta är inte att förväxla med vaginal blödning, som är tyngre och mer som en menstruationsperiod. Bloody show är oftast ljusrosa och det finns bara en liten mängd. Slemhinnor kontakten är vad tätar livmoderhalsen under graviditeten. Att förlora slemhinnor kontakten kan vara den första indikator på att du är på väg att gå in i arbetskraft. Vissa kvinnor upplever också vaginal kramper och bäcken tryck som livmoderhalsen öppnas.

2 Kontakta din läkare, som kommer att utföra en bäcken undersökning för att bedöma din situation. Under denna examen är livmoderhalsen kände att avgöra hur mycket utplåning har inträffat, liksom hur mycket livmoderhalsen har öppnat. Det finns ett graderingssystem för detta. Livmoderhalsen utplånar från 0 procent (ingen) till 100 procent (helt tunnas ut). Vanligtvis börjar livmoderhalsen att utplåna några veckor innan förlossningen. Cervikal dilation kan också börja vid denna tidpunkt och betygsätts av hur många av läkarens fingrar kan passa in i öppningen. Ett finger skulle innebära att arbetsprocessen kan inledas inom en eller två veckor, skulle fem fingrar innebär att livmoderhalsen är vidgade halvvägs och arbetskraft är stark, och mer än nio fingrar innebär att arbetskraften är på god väg och förlossningen är nära förestående.

3 Förstå onormala symptom. Om du inte är bortom 38 veckor av graviditeten och du upplever bäcken tryck, kramper eller vaginal blödning, kontakta din läkare omedelbart. Du kanske har tidig förlossning. I det här fallet, du och ditt barn behöver omedelbar läkarvård.

4 Kommunicera med dina vårdpersonal. Endast en bäcken undersökning kommer att berätta om livmoderhalsen är att utvidga. Det finns inget annat sätt att bestämma ditt tillstånd utan denna specifika examen.