Olika saker som de sätter på hängslen för överbett

Olika saker som de sätter på hängslen för överbett


Hängslen kan vara nödvändigt att korrigera ett överbett. Bortsett från hängslen, det finns också många olika apparater och bitar av redskap som kan användas i samband med hängslen för att korrigera ett överbett snabbare och överbrygga klyftan mellan tänderna. Dessa apparater måste bäras regelbundet för att förbättra statusen för bett och effektiviteten i hängslen.

Herbst Appliance

Herbst Appliance behandlar ett överbett genom att använda ett rör och stång mekanism för att sätta press på underkäken för att hjälpa den att växa fram, medan de övre tänderna dras in och bakåt så att tänderna justera. Det är fäst på baksidan kindtänderna på båda sidor av de övre och nedre käftarna. Det behöver inte interferera med öppnandet och stängandet av munnen, så att patienter har möjlighet att äta. Det är vanligtvis bärs i ca tolv månader. Ömhet och ömhet de kontroller och käken kan inträffa. Staven och röret kan lossna om munnen öppnas för bred. Stången kommer att glida tillbaka in i röret om patienten öppnar munnen igen. Patienten bör undvika popcorn, klibbig och hårda karameller, is, gummi och nötter eftersom dessa livsmedel kan fastna i enheten och störa dess prestanda.

Resårband eller gummiband

Gummiband är små, plast och runda. De kroka punkter på de övre och undre hängslen, dra den nedre käken framåt, samtidigt sätta press på toppen hängslen att dra de övre tänderna bakåt. De kan endast användas nattetid eller de kan bäras hela dagen och natten lång. Människor kan behöva ändra dem två till tre gånger om dagen för att se till att de lägger tillräckligt tryck till tänderna. De bidra till att göra tänderna rakare och starkare. Om de inte är slitna konsekvent, kommer det att finnas en eftersläpning i behandling och förbättringar kommer inte ses.

huvudbonader

Huvudbonader används för att behandla överbett genom att hålla tillbaka tillväxten av överkäken, vilket gör att underkäken att röra sig framåt och bli i linje med den övre käken. Huvudbonader ska bäras omkring 10 till 14 timmar per dag att vara effektiv. Behandlingen kan ske under loppet av 6 till 18 månader beroende på hur allvarlig den bett. Ömhet i tänderna medan tuggar eller när tänderna beröring är vanligt. Tandköttet kan också vara öm. Vanligtvis ömhet når sin topp i ungefär två till tre dagar. Tar läkemedel såsom paracetamol eller ibuprofen kan hjälpa.

Wilson Appliance

Wilson Appliance används tillsammans med hängslen för att behandla en överbett. Den är placerad inne i munnen, på baksidan av tänderna. Det bärs med resårband eller gummiband. Det kan hjälpa bota överbett redan innan hängslen sätts på, se till att patienten inte behöver tandställning under en lång tid. Det kan också användas med hängslen. Det finns flera olika typer av Wilson apparater som kan användas.

Slutsats

Apparater och huvudbonader är utmärkta verktyg för att korrigera överbett när de används med hängslen. Använda dem regelbundet är nödvändigt för att säkerställa snabb och adekvat korrigering av en överbett. Nya redskap och apparater ständigt läggs för att stärka effektiviteten i hängslen. Även smärta kan vara en faktor i att bära hängslen, apparater och huvudbonader, bör det avtar med tiden eller bli acceptabel. Att avstå från vissa livsmedel kan också tyckas extrema, men det finns många livsmedel som kan påverka apparater, hängslen och huvudbonader och kan även förstöra dem. Målet är att ha raka tänder som hamnar rätt. Hängslen, apparater och huvudbonader kan hjälpa dig att nå detta mål.