Hur kan man förhindra vedklyv med skruvar

Hur kan man förhindra vedklyv med skruvar


Med skruvar är ett effektivt sätt att gå med trä så länge träet inte delas. Om veden är torr, skivorna är smala eller du skruva för nära slutet, men kan förskjutningen av skruven tvinga fibrerna isär, vilket skapar en mindre än perfekt fog och eventuellt förstör träet. Detta är en särskilt viktig fråga i möbel och inredning träslöjd när du arbetar med ugnstorkade skivor som är bräcklig. Du kan skapa effektiva skruvförband utan delning genom att ta några försiktighetsåtgärder.

Instruktioner

1 Märk positionen för skruven och borra ett pilothål med en borrkrona som är något mindre i diameter än skaftet på skruven. Borra hål helt genom skogen på toppen av leden och delvis genom skogen på botten, lämnar tillräckligt med material i slutet av hålet för skruven att bita i.

2 Undvik att skruva inom halv tum i slutet av en styrelse. Även om du borra ett pilothål, kan skruvskallen tvinga trä isär när du kör den i ytan.

3 Sänk skruvhuvudet högst 1/16 tum förbi ytan av träet. Om du vill sänka huvudet djupare, änka genom att borra ett hål till det djup du vill sänka huvudet med en borr något större än skruvhuvudet.

4 Rulla en skruv i paraffinvax tills den är helt täckt innan körning den. Vaxet kommer smörja skruven som går genom skogen och förhindra delning.

5 Spread snickare "lim mellan korten du skruv om toppkortet kommer att uppleva i sidled eller utåt stress. Exempel på en sådan situation skulle vara hängslen för skåp eller hyllor. När skivorna hålls samman med lim, det är mindre chans av att de är dras isär och klyvning.

6 Använd bultar i stället för skruvar för att fästa gångjärn tunna bitar av trä. Borra ett hål storleken på bultskaftet sätter skruven och skruva på en mutter från den andra sidan. Bultarna kommer att hålla gångjärnen från att dra bort från trä och dela upp det när dörren som är knutna till dem öppnas helt.