Hur man bygger en triumf motorcykel motor

Hur man bygger en triumf motorcykel motor


Ombyggnad av motorn i en vintage motorcykel är inte så svårt som man kan tro. Med en ordentlig ombyggnadssats, som innehåller alla tätningar du behöver för att slutföra jobbet, samt en grundlig motor ombyggnad manual, kommer du att kunna riva och bygga om Triumph motorcykelns motor utan att oroa sig om det någonsin kommer att köras igen . Alltför ofta är människor skräms genom att arbeta på sina egna fordon när det finns egentligen ingen anledning att vara rädd.

Instruktioner

1 Töm alla motorns vätskor, inklusive olja och kylmedel. Vänligen notera att tidiga segrar var i allmänhet luftkylda, och som sådan inte kommer att ha kylvätska. Nya triumfer är emellertid vätskekyld, och därför måste ha kylmediet dräneras före demontering.

2 Ta bort motorns externa komponenter, såsom rubriker avgaständkablarna och luft box. Koppla förgasarna från bensintanken, sedan ta bort alla andra delar som kan hindra dina framsteg. Om bränsletanken måste tas bort, anslut bränsleledningen och ta bort tanken till en säker plats tills den kan installeras. Du behöver inte ta bort motorn från motorcykeln chassi.

3 Börja ta isär Triumph motor från topp till botten enligt anvisningarna som anges i Triumph reparationsmanual. Det är bra att använda arbetsbänken för att lägga ut de delar av motorn, såsom de tas bort från den vänstra sidan av bänken till höger. Detta gör att du kan senare montera motorn i exakt omvänd ordning som det demonteras. För närvarande, behålla alla de gamla packningarna.

1 Ta bort de gamla packningarna en i taget från arbetsbänken och ersätta dem med nya packningar som gamla kastas bort. Beroende på ombyggnadssats, kan du också byta ventiler, stötstänger, kolvar, kolvringar eller ens vevaxeln. Framför allt, hålla dessa delar i den ordning som de läggs ut på arbetsbänken så att du inte tappar bort dem eller glömmer att installera något på vägen.

2 Se motorns återuppbygga manuell, sedan börja placera nya delar tillbaka till motorcykelns motor en åt gången, den här gången ersätta delar från höger till vänster från arbetsbänken. Kontinuerligt hänvisas motorn bygga manual för att se till att delar som korrekt monterade och åtdragna till rätt specifikationer. Dessa vridmoment specs kommer att listas i motorn bygga manual.

3 Med alla delar ersättas, anslut bränsleledningar, avgassystem rubriker och luftrenare. Sätt tillbaka bränsletanken om du var tvungen att ta bort det.

4 Fyll vevhuset med olja och kylaren med vätska i förekommande fall, följ sedan motorn återuppbygga manuella instruktioner för den första bränning av motorn. Motorn är nu i huvudsak ny, så en inkörningsperiod är obligatoriskt, precis som om motorcykeln var nya från fabriken. På äldre motorcyklar, är detta inkörningsperiod särskilt kritisk, som alltför hårt på en ny motor kan leda till strömavbrott eller fel på kritiska komponenter.