Vad är livslängden för en Tinker häst?

Vad är livslängden för en Tinker häst?


Tinker hästar, även känd som zigenare majskolvar, irländsk majskolvar, färgade majskolvar och Tinker hästar, är en färgstark och mycket populär ny typ av häst. Dessa hästar är mycket nytt till USA och har bara nyligen erkänts som en registrerad ras. Deras temperament, styrka och livslängd hjälper deras popularitet växer som tävlingshästar och husdjur.

egenskaper

Gypsy vanners är små, mycket kompakta hästar som anses vara en liten utkast ras. De har tunga, täta benstrukturer, stora fötter och kraftigt befjädrade ben. De är kända för sin styrka, intelligens och foglighet. Gypsy vanners är oftast antingen svart och vitt eller brunt och vitt, och stå mellan 13 och 15 händer hög.

Historia

Gypsy vanners har utvecklats av zigenare som bor i Storbritannien och Irland under andra världskriget. Dessa hästar var uppvuxna att vara liten och lätt att underhålla samtidigt som stark och hållbar kropp behövs för att dra tunga vagnar. Zigenare födde upp dem också att ha en hel del "action", eller för att flytta på ett fint sätt. Denna ras har kommit till internationell uppmärksamhet under det senaste århundradet.

unga Hästar

Tinker ston ger i allmänhet upphov till ett föl åt gången, för säkerheten för både mor och avkomma. Eftersom rasen ännu inte är inställd, men är mycket specifik i sina kvalifikationer, parningar för fölen noga övervakas och begränsas. Föl testas vid en ung ålder för att se till att de uppfyller rasstandarden. De stannar i allmänhet med sina mödrar fyra till sex månader och sedan avvanda och tas bort för att börja sin utbildning.

vuxna hästar

Hästar anses vara vuxna vid 3 till 4 års ålder. Vuxna gypsy vanners har uppnått sin fulla höjd och kan användas säkert för prestanda. Dessa hästar är mild och villiga, och så används i en mängd olika discipliner, bland annat ridning, körning och parader. De kan leva i upp till 20 år med adekvat vård.

Roliga fakta

Zigenare vanners och "trumma" hästar, som är halv Tinker, används i parader och officiella ceremonier i Storbritannien. Det finns bara cirka 200 Tinker hästar i USA just nu.