Hur att förnya min soffa stol och loveseat

Hur att förnya min soffa stol och loveseat


Som Tiderna förändras, så gör möbler stilar. Det soffa, stol eller sits du köpte för några år sedan kanske inte ser sitt bästa längre. Innan du kasta ut och börja med något nytt, se om du kan ge nytt liv åt dina gamla bitar. Med några kreativa inslag eller några mindre ändringar, kan du bli förvånad över att du inte känner igen det bekväma gamla soffa eller saggy gamla fåtölj.

Instruktioner

1 Rengör möbler för att ge den ett nytt utseende. Om din soffa, stol och loveseat har löstagbara överdrag, läs instruktionerna på att ta hand om tyget. Du kanske kan tvätta och torka dem hemma eller ta dem till en kemtvätt. Använd en klädsel ånga för att rengöra alla delar av klädsel du kan inte ta bort.

2 Återuppliva hängande stolar och kuddar. Flip soffa kuddar och ludd upp tillbaka kuddar. Om du inte kan få den nivå av stöd du vill överväga att ha kuddarna restuffed, vilket skulle vara mycket billigare än att byta ut soffan. Om sätet för en möbel bottnar, prova en sittstöd. Dessa fällbara bitar av hård vinyl skapar ett extra lager av stöd för att hjälpa stötta upp en trött säte.

3 Kontrollera stöden om sätena fortfarande sag. Vänd möbler och känsla för utbuktande träbitar eller fjädrar. Du kan försöka reparera dessa frågor genom att infoga block av trä mellan ramen och den vikande sektionen eller genom att vrida böjda fjädrar tillbaka på plats med en tång. Om du inte är bekväm med den här typen av reparationsarbeten eller om skadan är betydande, söka hjälp från en reparationsservice.

4 Liva upp din möbler genom att lägga till nya kast eller kasta kuddar. Välj tyger och texturer som lägger intresse och samordna med resten av inredningen.

5 Ändra utseendet på soffan med en soffa täcka, som skyddar klädseln från ytterligare blekning eller färgning samt inspirera ett nytt utseende i rummet. Välj sofföverdrag som tvättas i maskin för mer bekvämlighet.

6 Försök att förnya möbler och rummet genom att ordna set-up. Flytta soffan till den andra väggen, skapa mer än en sittgrupp eller blanda i nya accent möbler med din befintliga soffa, stol eller loveseat. Lägg till lite ny eller annorlunda belysning för att ändra känslan i rummet och hur din gamla möbler ser ut.