Hur man reparerar LED Ljus kretsar

Hur man reparerar LED Ljus kretsar


Om du har försökt att använda LED-ljus krets och fann att det inte fungerar korrekt, gör vissa grundläggande reparation är ett bra sätt att spara på att köpa en ny krets helt och hållet. LED-lampor används för många saker, såsom julbelysning, klock displayer och strömindikatorn, och veta hur man reparerar dem kan vara en värdefull färdighet. Det hjälper att ha en allmän kunskap om elektriska kretsar, men även utan förkunskaper, är det lätt att fixa ditt ljus i tid till jul.

Instruktioner

1 Identifiera trasiga lampor. Du kan göra detta enkelt genom att driva upp din krets och se vilka lampor inte ljus. I allmänhet kommer att ersätta felaktiga lampor lösa problem med LED-kretsar. Beroende på din krets, måste du ansluta batteriet eller koppla in den. Om hela kretsen inte tänds, det kan vara ett problem med strömkällan.

2 Ta bort den trasiga lampor. Du kan behöva en lödkolv för att göra detta, beroende på hur lysdioderna anslutna till tråden. I kommersiella LED-ljus-kretsar, kan det finnas uttag för varje enskild lampa, och du kan enkelt dra ut dem. Observera polariteten av lysdioderna du tar bort. Polariteten bestäms av de olika längderna av kontakterna som kommer från basen på löken. Den kortare kabeln är katoden, den negativa laddningen. Kom ihåg vilken sida detta är på; uttaget ska klippas för att passa olika längder.

3 Sätt tillbaka lysdioderna med ljus av liknande spänning. Lysdioder behöver inte matchas i spänning av en gemensam och exakt motstånd värde, bara en allmän. Detta gör att ersätta glödlampor lättare, eftersom du kan identifiera lämpliga lysdioder på färgen. Det finns två allmänna grupper av LED-ljus spänning: de runt 3.2V är vita, blå eller grön, och de omkring 2V är röda, orange eller gult. Din LED krets riskerar att bestå av en av de grupper av färger.

4 Anslut ersättnings ljus som behövs. Detta kan skilja sig mellan olika typer av krets, och om du har en uppsättning av julbelysningen kan uttagen ha varierande mönster, och de nya glödlampa kontakter kan behöva böjas eller på annat sätt övertalas till rätt form. Detta kan tyckas vara en något brutalt lösning på ett delikat problem, men det finns ingen elektrisk skillnad i dessa uttag, endast en kosmetisk ett.

5 Kontrollera uttaget polaritet om en glödlampa fortfarande inte fungerar. I vissa kretsar, kan ett uttag vara fel väg runt, så även en ny glödlampa kommer inte att fungera. Uttag är gjorda för att passa längre positiva kontakten och kortare katoden. Över en krets, bör uttag allt riktas i samma riktning. Om de inte är, kan du åtgärda problemet. Koppla ur kabeln från vardera sidan av den reverserade uttaget (med en lödkolv, om nödvändigt). Vänd runt och anslut kablarna. Polariteten av uttaget ska nu matcha resten av de i kretsen, och lampan ska lysa.