Hur man ansluter en dator till Trådlöst och bredband

Hur man ansluter en dator till Trådlöst och bredband


Med hjälp av ett trådlöst nätverk eliminerar behovet av fula och besvärliga kablar som begränsar placeringen av en nätverksanslutning. Trådlösa nätverk är ett kostnadseffektivt sätt att dela en bredbandsanslutning till Internet i ett hem eftersom de inte kräver dyra entreprenörer att installera InWall ledningar. Trådlösa nätverk är oftast används av bärbara och stationära datorer, men trådlöst aktiverade smarta telefoner och spelkonsoler använder också trådlösa anslutningar. Du kan hitta den utrustning för att ställa upp ett trådlöst nätverk på din lokala elektronikaffär.

Instruktioner

1 Anslut den trådlösa porten till bredbandsmodemet med en CAT-5-kabel.

2 Anslut datorn till det trådlösa gateway med en annan CAT-5-kabel. Öppna ett webbläsarfönster på datorn för att ansluta till konfigurations adressen på din gateway och logga in med standarduppgifter. Konfigurationen adress och inloggningsuppgifter kan hittas i din trådlösa gateway dokumentation.

3 Navigera till "Trådlösa alternativ" på konfigurationssidan. Ändra namnet på nätverket (även känd som Secure Set Identifier eller SSID) till ett unikt namn som du väljer.

4 Säkra din nya trådlösa nätverk genom att aktivera kryptering. Från och med 2010, är ​​protokollet Wireless Protected Access (WPA) används i stor utsträckning säkerhetsprotokoll som är lätt att använda och ställa in. Navigera till din trådlösa gateway säkerhetsinställning och aktivera WPA2-Personligt kryptering. Välj en säker lösenordsfras för den trådlösa anslutningen, något lätt att komma ihåg, men svårt för andra att gissa.

5 Koppla datorn från den trådlösa gateway.

6 Installera det trådlösa nätverkskortet på datorn om den ännu inte har installerats. Följ tillverkarens instruktioner för installation av ditt trådlösa kort, inklusive eventuella som drivrutiner och program. Du kan välja att ha Windows kontrollera ditt trådlösa nätverkskort eller använd tillverkaren medföljande programvaran. Starta om datorn efter att kortet och programvaran har installerats.

7 Anslut datorn till det trådlösa nätverket. Om du använder Windows för att styra det trådlösa nätverkskortet, navigera till det nedre högra hörnet på skärmen och högerklicka på ikonen för trådlös anslutning. Välj "Anslut till New Network" och ange namnet på ditt trådlösa nätverk och ange lösenordet du väljer. Om du väljer att använda programvaran som medföljde det trådlösa nätverkskortet, följa tillverkarens instruktioner om hur du ansluter ditt trådlösa nätverk.