Hur man gör tyg hantverk med Sharpie markörer

Hur man gör tyg hantverk med Sharpie markörer


Sanford är det företag som gör Sharpie markörer. Sharpies är permanenta markörer. Dessa markörer finns i 34 olika färger. Permanent markörer är användbara för märkning av lådor, fryspåsar och taggar för barnkläder. Ett annat användningsområde för permanenta markörer gör hantverk projekt. Eftersom Sharpies komma i så många färger, kan du enkelt använda dem till tie-dye tyg eller anpassa en julstrumpa.

Instruktioner

Tie Dye T-shirt eller Örngott

1 Lägg ut en plast presenning innan du börjar ditt projekt. Du vill inte ta några chanser att få bläck på bordet eller mattan.

2 Välj om du vill göra en tie-dye T-shirt eller en tie-dye örngott. Placera tyget av ditt val på presenning. Tips: ljusare tyg visar tie-dye bäst.

3 Placera en plastmugg under den del av tyget som du vill färga. Den öppna änden av koppen ska vara vänd uppåt med den del av tyget som du vill färga i mitten av den öppna änden.

4 Fäst tyget på plats genom att linda ett gummiband runt toppen av koppen. Detta kommer också att hålla tyget hån.

5 Färg en cirkel eller några squiggle märken med färgade Sharpie av ditt val på tyget i mitten av gummiband.

6 Använd en pipett droppa tre eller fyra droppar tvättsprit över det område du just färgade. Det kommer att sprida färgämnet runt.

7 Upprepa, flytta koppen runt tills du har täckt alla av tyget som du vill.

8 Vänta på tyget för att torka, sedan förtvättas den i kallt vatten. Torka den i en torktumlare i 30 minuter före användning för första gången.

Personifierade Julstrumpa

1 Lägg några tidningar över din arbetsyta område. Sharpies färgar ditt bord eller golv om de kommer i kontakt med dem.

2 Välj en stencil som bäst representerar namnet på den person du lägger på julstrumpan. Till exempel, om din mamma gillar muffins använder en muffin stencil. Om din syster gillar valp hundar, använd en hundvalp stencil.

3 Placera schablonen på antingen vänster eller höger sida av den övre vita delen av strumpan. Färg det att använda din Sharpie markörer. Om du vill schablonen på båda sidor med namnet i mitten, upprepa steg att placera schablonen på den motsatta sidan.

4 Ta dina Sharpies och skriva personens namn bredvid schablonen du bara färgade. Du kan skriva namnförtydligande, bubbla bokstäver eller i kursiv. Du kan också använda vilken färg du vill ha. Du kanske vill plocka individens favoritfärger att skriva sitt namn.

5 Vänta markörerna torka innan du lägger strumporna upp.