Hur man rengör och olja en Daiwa Freshwater Fishing Reel

Hur man rengör och olja en Daiwa Freshwater Fishing Reel


Daiwa tillverkar ett sortiment av högkvalitativa spinning och gjutning rullar är avsedda att användas vid fiske efter sötvattens spel fiskarter. Tillverkad med kvalitet delar att vara hållbara och långvariga, är Daiwa en favorit go-rulle för många sportfiskare. Men utan korrekt underhåll och rengöring, kan även de bästa konstruerade rullen misslyckas. Ta dig tid att regelbundet rena och smörja din Daiwa rulle så att den kommer att fortsätta att ge år av service och njutning.

Instruktioner

1 Torka av hela ytan av Daiwa rulle med ett milt rengöringsmedel och vattenlösning. Använda en trasa för att torka bort smuts och skräp från ytan av rullen. Använd en mjuk nylonborste för att lossa några envisa områden av smuts eller skräp. Torka rullen ren med en våt trasa för att avlägsna upplöst smuts och rengöringsmedel.

2 Gå till spolen av rullen. Lossa och ta bort dra ratten på framsidan av en Daiwa spinnrulle eller skjut öppna spolen locket på sidan av en Daiwa bete gjuten rulle. Dra spolen från kroppen av rullen och inspektera för smuts eller skada. Rengör spolen med en tvål fuktig trasa och se till att lossa och ta bort all smuts och avskum som kan ha deponerats av linjen. Torka lossade smuts och skräp bort med en fuktig trasa.

3 Applicera ett par droppar rulle olja till några kugghjul eller punkter där spolen kontakter rullen. Inte över Smörj spolen; Använd endast en eller två droppar olja per plats. Montera spolen tillbaka till Daiwa rulle och fäst på plats genom att stänga luckan eller installera justerings dra efter behov.

4 Ta bort all smuts eller skräp från handtaget på rullen med en fuktig trasa och mjuk borst borste. Arbetet borsten av borsten runt kontaktpunkten med greppet på handtaget liksom kontaktpunkten med kroppen av rullen. Applicera några droppar olja till kontaktpunkterna, ägna särskild uppmärksamhet åt greppet om rullen handtaget.

5 Applicera flera droppar olja till en trasa och torka av hela ytan av Daiwa spinning eller gjutning rulle. Coat rullhuset med en film av olja för att förskjuta eventuell fukt och ger en barriär mot vatten, olja och smuts vid användning.