Vilken typ av strö ska jag använda för en skäggig drake?

Vilken typ av strö ska jag använda för en skäggig drake?


Fråga ett halvt dussin hobby eller professionella herpetologists att rekommendera den bästa sängkläder för en skäggig drake och du kommer att få sex olika svar. Beardie sängkläder är en av de mest kontroversiella och hett diskuterade frågorna i reptil hålla hobby och vissa substrat är rent olämpliga till den grad att vara farliga. Även kalcium sand som säljs i djuraffärer har skräckhistorier knutna till det förutom rekommendationer från erfarna vårdare som svär vid saker. Skäggiga drakar ingest ibland substrat tillsammans med deras mat som kan leda till impaktion, en dödlig form av förstoppning. Kakel, papper, reptil matta och allt som är för stor för att äta är säkra alternativ, men du kan även använda silikonfria sand eller bok chips för vuxna beardies.

Sand

Lös substrat är bara ett lämpligt alternativ för vuxna skäggiga drakar över 35cm i längd. Tvättas och torkas lekplats sand är säkrare än kalcium sand som säljs i djuraffärer eftersom det verkar "passera" snarare än vistas i beardie matsmältningssystem när ätit. Placera aldrig barn på sand eller någon form av lös substrat eller de kan dö av impac om de av misstag äter det med sin mat. Baby skäggiga drakar äta en häpnadsväckande mängd mat och de gillar att prova allt i sin inhägnad för att se om det är ätbart. Tyvärr innebär detta att de små critters också äta vad du lägger ner som substrat. Vissa barn även utveckla en smak för kalcium sand och aktivt äta den med dödlig utgång.

Beech chips

Beech chips ger en torr, dammfri strö men som med alla lösa underlag, finns det alltid en risk för impaktion. De flesta vuxna skäggiga drakar äter inte sina sängkläder, men hålla ett öga på ditt husdjur att se till att han är inte ett undantag från regeln. Spot rena träflis dagligen och ersätta hela partiet efter cirka två eller tre månader.

reptil matta

Kommersiellt producerade reptil matta är ett praktiskt sätt att hålla din terrariet ren och hygienisk eftersom det tvättas i maskin. Köp nog att skära i två identiska bitar så att du alltid har en i tanken och en nytvättad. Byta dem minst en gång i veckan och plats ren varje dag. Om du inte vill att välkomstskärmen på märkes reptil matta, icke-vidhäftande texture hyllan liners från en byggvaruhus är ett billigt alternativ. Se till att du väljer en som är tvättbar och använda den på samma sätt som reptil matta.

Skiffer och kakel

Naturmaterial såsom platta bitar av skiffer eller kakel inte bara lägga till estetik din vivarium, de är utmärkta platser för beardie att ta en tupplur. Skäggiga drakar förlitar sig på miljön att thermoregulate och hålla sin kroppstemperatur konstant. En varm sten håller värmen från din sola lampa som naturen avsett och stenbaserade golv ger också ett effektivt sätt att hålla din Beardie klor under kontroll. Skiffer är lätt att upptäcka ren och du borde ge det en grundlig scrub ner minst en gång i veckan.

Papper

Hushållspapper eller tidning är det bästa valet av hygienisk sängkläder för baby skäggiga drakar om du remsor ut och ersätta det varje dag. Spädbarn göra lite mer än att äta, poop och sömn för de första 12 månaderna, så att hålla din terrariet ren är ett heltidsjobb. Disponibla substrat är definitivt rätt väg att gå och det finns ingen risk för impaktion för ungdomar.