Hur man gör en radio kabelnät

Hur man gör en radio kabelnät


Radio kablage är utformade för att göra installationen av eftermarknads bilradio en mer effektiv process. De är i allmänhet består av fläta ledningar enheten levereras med radion och eftermarknad adapternätet som syftar till att gränssnitt som fläta med selen i fordonet. Tillsammans de två skapa en korrekt-wired system som på ett säkert sätt ansluter radion till fordonet. När kopplingsschema levereras av radio- och eftermarknads sele tillverkare, är gissningar kring installationen elimineras.

Instruktioner

1 Se kopplingsschemat på toppen av bilradion tillsammans med förpackningen medföljer eftermarknads ledningsnätet. Denna information kommer att avslöja förhållandet mellan de två ledningskomponenter.

2 Dra av pre-avskalade isoleringen på ändarna av de enskilda kablage. Ordna de enskilda trådarna att matcha diagrammen.

3 Skjut en isolerad tråd krympkopplingen över en uppsättning av trådarna på en av kablage. Lägg dessa individuellt i krympverktyg, i skåran och centrerad under huvudpress tanden. Pressa handtagen ordentligt.

4 Skjut motsvarande kablar från den andra selen i den motsatta änden av krymphylsa. Crimp dessa på plats.

5 Spiral en enda passage av eltejp ner längden på den nyskapade radio sele att fästa lösa sladdar.

6 Snäpp radio ände (vanligen mindre änden) av den nya selen i radion. Skjut den andra (normalt större) sele skal på matchande sele i bilens in-dash radio hålighet.